5 рецептів домашнього кавового скрабу для обличчя

25.08.2023 09:12

5 рецептів домашнього кавового скрабу для обличчяСкраби для обличчя з пластиковими мікрокульками дуже ніжно відлущують шкіру, але, на жаль, вони не екологічні, тому споживачі, які піклуються про довкілля, їх уникають. На щастя, є безліч натуральних ексфоліантів, які підходять навіть для чутливої шкіри. Мелена кава — один із них. Якщо ви любите домашні скраби для обличчя з натуральних інгредієнтів, можете спробувати один із рецептів скрабів із меленою кавою, які ми вам сьогодні запропонуємо.

Кокосово-медовий скраб для обличчя з меленою кавою

Цей домашній скраб для обличчя містить лише три інгредієнти, які забезпечують очищувальний, відлущувальний, зволожувальний, поживний, антибактеріальний і протигрибковий ефект. Кавова гуща відлущує шкіру та робить її гладенькою і ніжною, кокосова олія забезпечує шкіру поживними речовинами та підтримує оптимальний рівень зволоження, а мед має антимікробні та заспокійливі властивості.

Розтопіть половину склянки кокосової олії на водяній бані. Додайте столову ложку звичайного меду або меду манука (якщо він занадто густий, його також можна розтопити, тільки не давайте йому закипіти) і чашку свіжої кавової гущі. Змішайте всі інгредієнти до однорідності. Акуратно нанесіть скраб на обличчя, помасажуйте шкіру кінчиками пальців і видаліть скраб теплою вологою ганчіркою. Якщо у вас алергія на мед, його можна не використовувати — скраб чудово працюватиме навіть без цього інгредієнта.

Кавовий скраб для обличчя з олією ші

Якщо у вас суха шкіра, яка потребує додаткового живлення та зволоження, спробуйте додати у свій кавовий скраб для обличчя олію ші. Цей дивовижний інгредієнт є одним із найкращих природних зволожувачів. Олія ші запобіжить почервонінню, свербінню і лущенню, а також зробить вашу шкіру м’якою і еластичною.

Розтопіть чверть склянки кокосової олії та додайте дві столові ложки олії. Перемішайте до однорідності. Додайте п’ять столових ложок меленої кави й десять крапель вашої улюбленої ефірної олії. Так, олія перцевої м’яти освіжить шкіру, олія лаванди — заспокоїть її тощо. Якщо ви не любите ефірні олії, можна обійтися і без них. Перемішайте все до однорідності. Нанесіть скраб на обличчя, ніжно помасажуйте протягом 10 хвилин, потім змийте.

Кавовий скраб для обличчя з алое вера

Алое вера — один із найкращих природних зволожувачів для всіх типів шкіри. Крім того, він заспокоює шкіру, пригнічує ріст патогенної флори й навіть прискорює загоєння порізів і слідів від прищів. Цей легкий скраб для обличчя ідеально підходить для літа.

Змішайте чверть склянки кавової гущі з трьома столовими ложками органічного гелю алое вера. Нанесіть суміш на вологу шкіру й масажуйте протягом 10 хвилин. Залиште скраб ще на 10 хвилин, дозволяючи гелю алое ввібратися, зволожити шкіру зсередини та надати їй здорового сяйва, потім змийте залишки.

Скраб для обличчя «Пряне мокачино»

Цей поживний скраб для обличчя з неймовірним запахом шоколаду заспокоїть шкіру, наситить її поживними речовинами, вирівняє тон шкіри та освітлить колір обличчя. Оскільки він зроблений із йогурту, який містить молочну кислоту, скраб також зробить вашу шкіру трохи світлішою, якщо ви залишите його на шкірі принаймні на 10 хвилин перед тим, як вмитися.

Змішайте дві столові ложки кавової гущі, дві столові ложки какао-порошку й половину чайної ложки меленої кориці. Додайте три столові ложки грецького йогурту (можна замінити на сметану) і столову ложку меду. Добре перемішайте, розподіліть суміш по обличчю і ніжно помасажуйте пару хвилин перед тим, як змити.

Скраб для губ «М’ятне мока лате»

Не всім це відомо, але шкіра губ також потребує ексфоліації. Цей скраб зробить ваші губи м’якими, гладенькими та пухкими — їх так і хотітиметься поцілувати! Він містить тростинний цукор, кавову гущу та какао для ніжного відлущування, олію виноградних кісточок для живлення та захисту та ефірну олію перцевої м’яти для приємного ефекту охолодження.

Змішайте дві столові ложки тростинного цукру, половину чайної ложки меленої кави та половину чайної ложки какао. Додайте столову ложку олії виноградних кісточок і три краплі ефірної олії перцевої м’яти. Змішайте всі інгредієнти до однорідності. Нанесіть трохи суміші на губи та скрабуйте приблизно хвилину. Змийте теплою водою і нанесіть бальзам для губ. Не використовуйте скраб, якщо у вас на губах є тріщинки, і негайно його змийте, якщо м’ятна олія спричинить сильне свербіння.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1044