5 рецептів домашнього кавового скрабу для тіла

28.08.2023 09:04

5 рецептів домашнього кавового скрабу для тілаКава вважається одним із найкращих ексфоліантів: вона м’якша, ніж кристали солі або цукру, й екологічніша, ніж пластикові мікрогранули. Крім того, кофеїн має антицелюлітні властивості, тому кавові скраби не лише відлущують шкіру, а й допомагають зменшити прояви целюліту. Сьогодні ми пропонуємо 5 рецептів домашнього кавового скрабу для тіла з простих та доступних інгредієнтів.

Базовий кавовий скраб для тіла

Це дуже простий у приготуванні скраб, який складається лише з двох інгредієнтів: кавової гущі та оливкової олії. Кавова гуща відлущує мертві клітини шкіри, а олія має поживну, зволожувальну та антиоксидантну дію. Діючи разом, ці інгредієнти підтягують шкіру та роблять її м’якою і пружною.

Найкраще в цьому скрабі те, що його приготування займає менше п’яти хвилин! Усе, що вам потрібно зробити, — це помістити склянку кавової гущі в миску й повільно влити половину склянки оливкової олії, помішуючи до отримання однорідної пасти. Ось і все! Перед використанням скрабу ще раз перемішайте його, щоби переконатися, що вся кавова гуща рівномірно вкрита олією.

Кавовий скраб для тіла з кокосовою олією

Кокосова олія — дуже популярний засіб для догляду за шкірою, адже вона надзвичайно поживна та підходить для більшості типів шкіри, у тому числі дуже чутливої (дехто навіть використовує її для лікування таких шкірних захворювань, як екзема та псоріаз). Цей скраб для тіла з кокосом і кавою м’яко відлущить вашу шкіру, забезпечить її необхідними поживними речовинами, запобіжить втраті вологи та ознакам целюліту.

Розтопіть половину склянки нерафінованої кокосової олії в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Дайте їй трохи охолонути, але не дуже довго, інакше вона знову застигне. Додайте чашку меленої кави, склянку тростинного цукру, столову ложку ванілі та половину столової ложки кориці. Ваніль і кориця необов’язкові, але вони додадуть вашому скрабу чудового запаху та покращать мікроциркуляцію в шкірі. Змішайте всі інгредієнти й помістіть скраб у простерилізовану баночку або герметичний контейнер. Використовуйте 1–2 рази на тиждень.

Кавовий скраб для тіла з лавандою

Це варіація на тему попереднього скрабу, яка замість ванілі та кориці містить олію лаванди. Ця ефірна олія широко використовується в ароматерапії завдяки своїм заспокійливим і розслаблювальним властивостям. Крім того, як і всі ефірні олії, вона має антибактеріальні та протигрибкові властивості.

Змішайте розтоплену кокосову олію, тростинний цукор і кавову гущу до однорідності (можна використовувати пропорції з рецепту вище). Додайте 10–20 крапель ефірної олії лаванди й ретельно перемішайте до однорідності. Ось і все, ваш скраб готовий!

Екстрапоживний кавовий скраб для тіла

Цей кавовий скраб створений на основі суміші рослинних олій. Кожна із цих олій має багато корисних властивостей для шкіри, а в поєднанні вони ще ефективніші. Крім того, скраб містить вітамін Е, який має сильні антиоксидантні властивості та запобігає передчасному старінню шкіри.

Змішайте половину склянки кавової гущі з такою ж кількістю тростинного цукру. Додайте дві столові ложки олії виноградних кісточок, столову ложку олії солодкого мигдалю та половину столової ложки олії жожоба. Змішайте 5 крапель вітаміну Е і 14 крапель ефірної олії ванілі (за бажанням). Перемішайте всі інгредієнти до однорідности. Зберігайте скраб у герметичному контейнері.

Кавово-шоколадна маска-скраб для тіла

Це поживна маска для тіла, яка також діє як скраб, відлущуючи шкіру. Крім кавової гущі в ній містяться какао-порошок, йогурт і мед. Какао-порошок має антиоксидантні властивості й надає скрабу неймовірний запах, йогурт живить шкіру, а мед має поживні та антисептичні властивості.

Змішайте дві столові ложки меленої кави і з такою ж кількістю какао-порошку. Додайте три столові ложки йогурту без цукру й добавок (або нежирної сметани) та столову ложку рідкого меду. Добре перемішайте до однорідності. Нанесіть суміш на чисту шкіру й залиште на 15–20 хвилин. Змийте маску під душем, масажуючи шкіру під час змивання, щоб відлущити її.

… і ще одна порада

Готувати кавові скраби можна як із меленої кави, так і з кавової гущі, яка залишається після заварювання кави. Якщо ви використовуєте гущу, дайте їй повністю висохнути, перш ніж змішувати з іншими інгредієнтами. Волога кавова гуща створить сприятливе середовище для різних видів шкідливих мікробів, і ваш скраб швидко зіпсується.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1043