5 способів видалити тимчасове татуювання хною

29.08.2023 09:40

5 способів видалити тимчасове татуювання хноюТимчасові татуювання хною (мехенді) останнім часом стали досить популярними. Фарба для них робиться з тієї ж рослини, що і хна для волосся; вона тримається приблизно два тижні, а потім тьмяніти. Але що робити, якщо вам не сподобався чи набрид такий боді-арт? Можна спробувати видалити його, замість того щоб чекати декілька тижнів. Ось кілька простих і швидких способів позбутися татуювання хною.

Ванночка із солоною водою

Якщо просте миття шкіри з милом і гарячою водою (це, до речі, має бути вашим першим кроком) не допомагає, спробуйте зробити ванночку із сіллю. Хлорид натрію допоможе розчинити пігмент і освітлити татуювання хною. Можна використовувати звичайну кухонну сіль, але спеціальна сіль для ванни, особливо морська, буде кращим варіантом.

Ексфоліація

Пігмент, що міститься в хні, не проникає глибоко в епідерміс, тому фарба для мехенді забарвлює лише зовнішній шар шкіри. Якщо видалити відмерлі клітини з пігментом із поверхні шкіри, татуювання стане набагато менш помітним. Для ексфоліації можно використати жорстку мочалку або ваш улюблений скраб для тіла. Не забудьте після відлущування нанести крем або лосьйон для шкіри, щоб запобігти подразненню, сухості та лущенню шкіри.

Лимонний сік

Лимонний сік — джерело лимонної кислоти, яка, як і всі інші альфа-гідроксикислоти, відлущує та освітлює шкіру. Щоб освітлити татуювання хною, просто розріжте лимон навпіл і обережно потріть однією з половинок ділянку з татуюванням. Якщо процедура не матиме миттєвого ефекту, повторюйте її регулярно, доки татуювання повністю не зникне. Майте на увазі, що цей метод не можна використовувати, якщо у вас алергія або підвищена чутливість до цитрусових.

Оливкова олія

Якщо у вас суха або чутлива шкіра, спробуйте видалити хну оливковою олією. Вона не тільки не подразнить вашу шкіру, але й матиме зволожувальний, поживний і антиоксидантний ефект. Змочіть ватний диск в оливковій олії та протріть ним татуювання. Залиште олію приблизно на 10 хвилин, потім видаліть залишки, які не увібралися в шкіру, чистим ватним диском або серветкою. До речі, замість оливкової можна використовувати кокосову або дитячу олію.

Міцелярна вода або засіб для зняття макіяжу

Ці продукти спеціально розроблені для видалення макіяжу, надлишку шкірного жиру та інших забруднень, тому вони також можуть допомогти позбутися пігменту хни, причому зробити це дуже м’яко. Змочіть ватний диск у міцелярній воді або засобі для зняття макіяжу та протріть ним татуювання хною — воно має стати менш яскравим. Можливо, для досягнення значного результату знадобиться повторити процедуру кілька разів.

Бонус: чого не варто пробувати

Деякі статті в Інтернеті рекомендують використовувати для видалення хни перекис водню або навіть хлорний відбілювач, але ці речовини дуже сильно подразнюють шкіру; використовуючи їх, ви можете отримати почервоніння і навіть хімічні опіки замість татуювання хною.

Інші продукти, які іноді рекомендується використовувати, але насправді використовувати не варто, — це відбілювальна зубна паста та харчова сода. Вони не такі небезпечні, як перекис водню або хлор, але також можуть спричинити подразнення шкіри. Нарешті, поєднання лимонного соку/оцту та харчової соди, яке також часто рекомендують, просто не спрацює, оскільки кислоти та луги нейтралізують один одного.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1042