Як зробити власні сироватки для волосся

25.09.2023 09:11

Як зробити власні сироватки для волоссяСироватка для волосся — це незмивний продукт, який покриває поверхню волосся і робить його більш гладеньким і блискучим, приборкує неслухняні пасма, запобігає посіченим кінчикам і захищає волосся від зовнішніх впливів. У більшості магазинних сироваток містяться силікони, але якщо ви віддаєте перевагу натуральним інгредієнтам, ви можете зробити власні сироватки вдома, використовуючи натуральні олії. Такі сироватки жирніші, ніж продукти на основі силікону, але вони добре підходять для сухого, пошкодженого та ламкого волосся.

Сироватка для пухнастого волосся

Ця домашня сироватка для волосся допоможе попередити пушіння та надавати волоссю здорового блиску. Завдяки вмісту кокосової олії, багатої на насичені жирні кислоти, вона також зволожує волосся та покращує його структуру.

Змішайте дві столові ложки олії авокадо, столову ложку розтопленої кокосової олії, столову ложку олії жожоба й кілька крапель олії лаванди (або іншої ефірної олії на ваш вибір) у флаконі з темного скла, добре струсіть. Вуаля, ваша сироватка готова! Щоби приборкати волосся, розітріть кілька крапель сироватки між долонями та нанесіть на чисте волосся.

Сироватка для кучерявого волосся

Кучеряве волосся може залишатися сухим незважаючи на всі зволожувальні засоби, які ви на нього наносите. Якщо ви відчуваєте, що вашому кучерявому волоссю потрібний додатковий «буст», спробуйте цю сироватку, виготовлену на основі арганової олії та олії жожоба. Арганова олія багата на антиоксиданти та жирні кислоти, а олія жожоба є рідким рослинним воском із чудовими захисними властивостями.

Змішайте столову ложку олії жожоба з такою ж кількістю арганової олії. Додайте чайну ложку касторової олії, олії гранатових кісточок або олії шипшини (за бажанням, для дуже сухого волосся), п’ять крапель олії лаванди та п’ять крапель олії розмарину. Перелийте суміш у скляну пляшку з піпеткою, закрутіть кришку та добре струсіть, щоб олії перемішалися. Наносити сироватку потрібно на вологе чисте волосся: капніть трохи на кінчики пальців і проведіть ними по волоссю.

Відновлювальна сироватка для волосся

Це дуже ефективна сироватка для сухого, тьмяного та ламкого волосся. Вона зробить волосся сильнішим і здоровішим, підвищить його еластичність і гнучкість, додасть вашому волоссю природного блиску і пружності. Олія виноградних кісточок, яка є її основним інгредієнтом, — одна з найлегших косметичних олій, тому сироватка не обтяжить ваше волосся.

Налийте в скляну миску вісім столових ложок олії виноградних кісточок і додайте 12 крапель ефірної олії лаванди. Візьміть дві капсули вітаміну Е (важливий інгредієнт завдяки своїм антиоксидантним властивостям) і вичавіть їхній вміст у миску. Змішайте всі інгредієнти до однорідності та перелийте сироватку в темну скляну пляшку. Регулярно наносьте кілька крапель на чисте волосся.

Сироватка для шовковистого волосся

Ця домашня сироватка зробить ваше волосся м’яким і шовковистим, не обтяжуючи його. Вона містить олію авокадо, яка забезпечує волосся жирними кислотами, вітамінами та протеїнами, а також касторову олію, яка розгладжує та пом’якшує жорстке волосся, роблячи його м’яким та шовковистим.

Налийте столову ложку олії авокадо і столову ложку касторової олії в пляшечку з темного скла, додайте три столові ложки лляної олії і 25 крапель ефірної олії (наприклад, ромашки, лаванди, лимона, мирри, м’яти або троянди). Добре струсіть і нанесіть кілька крапель сироватки на вологе або сухе волосся.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1021