Як використовувати сироватки для здорового та блискучого волосся

26.09.2023 07:51

Як використовувати сироватки для здорового та блискучого волосся Використання сироваток — чудовий спосіб повернути тьмяному волоссю життєву силу. Сироватки можуть зробити волосся більш слухняним, запобігти пушінню та сплутуванню, додати волоссю еластичності та гнучкості, надати йому здорового блиску та навіть запобігти посіченим кінчикам. Як правильно використовувати сироватки для волосся, щоби добитися від них максимальної користі? Ось кілька порад, які можуть стати в нагоді.

Порада № 1: виберіть правильну сироватку

Вибрана вами сироватка має відповідати вашому типу волосся та задовольняти його конкретні потреби. Наприклад, для кучерявого волосся потрібна сироватка, яка зменшить пушіння та допоможе оформити кучері, для сухого та ламкого волосся підійде відновлювальна сироватка з оліями та кератином тощо. Сироватка для волосся — це не універсальний продукт, який вирішить усі ваші проблеми з волоссям відразу; вам потрібно визначити, чого найбільше потребує ваше волосся саме зараз, і вибрати відповідну сироватку.

Порада № 2. Не наносьте сироватку на немите волосся

Деякі засоби для догляду за волоссям, наприклад, косметичні олії, можна наносити на немите волосся, але сироватки до них не належать. Окрім виконання свого основного завдання (зміцнення, приборкання кучерів, термозахист тощо), сироватки для волосся захищають ваше волосся від пилу, забруднень та інших агресивних чинників довкілля. Але як вони зможуть це зробити, якщо ви помиєте волосся після нанесення сироватки? Щоб отримати від сироватки максимальну користь, нанесіть її на щойно вимите, кондиціоноване та ще трохи вологе волосся.

Порада № 3. Ніколи не використовуйте забагато сироватки

Більшість сироваток для волосся містять силікони та/або рослинні олії які можуть обтяжувати волосся та робити його жирним і брудним. Ось чому використання завеликої кількості сироватки ніколи не є гарною ідеєю. Вам знадобиться 1–2 краплі сироватки для короткого й середнього волосся і 3–4 краплі сироватки для довгого волосся. Наносити засіб треба на довжину та кінчики волосся, але ніколи не на коріння. Після цього укладіть волосся, як зазвичай. Якщо ви часто сушите волосся феном або робите термічне вкладання, використовуйте сироватки, які забезпечують термозахист.

Порада № 4. Повторно використовуйте сироватку впродовж дня, щоби приборкати неслухняні волоски

Хоча сироватки для волосся найкраще діють, якщо наносити їх на чисте та вологе волосся, їх можна наносити на сухе волосся впродовж дня, щоби пригладити волоски, які вибилися із зачіски, та додати волоссю блиску. У цьому випадку треба використовувати трохи менше сироватки, ніж зазвичай, і зосередитися лише на пасмах, які потребують особливої уваги. Однак це, ймовірно, не найкраща ідея, якщо у вас дуже тонке волосся, оскільки використання занадто великої кількості сироватки може його обтяжити.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1020