4 ефективні інгредієнти для сухої шкіри

29.09.2023 08:56

4 ефективні інгредієнти для сухої шкіриДогляд за сухою шкірою може бути складним, оскільки цей тип шкіри асоціюється з масою проблем, як-от стягнутість, лущення, свербіння, огрубіння тощо. Однак за допомогою правильних продуктів і ефективного режиму догляду за шкірою можна «приборкати» сухість. Ось чотири інгредієнти, які допоможуть підтримувати оптимальний рівень зволоженості сухої шкіри.

Гліцерин, гіалуронова кислота та інші хумектанти

Хумектанти (гумектанти) — це зволожувальні інгредієнти, які притягують вологу до шкіри та допомагають її утримувати. До найефективніших хумектантів у продуктах для догляду за сухою шкірою належать гіалуронова кислота (іноді використовується у формі гіалуронату натрію), гліцерин, кераміди, гліколі, карбамід (сечовина), колаген і молочна кислота.

Рослинні олії

Косметичні рослинні олії, також відомі як базові олії або олії-носії, є джерелом жирних кислот, деякі з яких наш організм не може виробляти самостійно. Ці кислоти живлять шкіру, допомагають підтримувати її зволоженість, роблять її м’якою, захищають від довкілля і навіть зменшують помітні ознаки передчасного старіння. Для догляду за сухою шкірою чудово підходять олія абрикосових кісточок, олія авокадо, олія какао, кокосова олія, олія жожоба, оливкова олія, олія ші та олія солодкого мигдалю.

Сквален / сквалан

Сквален — це природна органічна сполука, яка дуже схожа за складом та властивостями на людське шкірне сало, тому вона чудово пом’якшує і змащує суху шкіру. Спочатку його отримували із жиру печінки акули, але сьогодні більшість виробників косметики використовують «зелений» рослинний сквален, отриманий з оливкової олії, рисових висівок, насіння амаранту, зародків пшениці або цукрової тростини. Сквалан є похідною сквалену, яка має схожі властивості, але вона дешевша й менш схильна до окиснення. Обидва інгредієнти мають чудові зволожувальні та захисні властивості — саме те, що потрібно сухій шкірі.

Сік листя алое вера

Сік листя алое вера, також відомий як гель алое вера, отримують із сукулентної рослини, яка походить з Аравійського півострова. Як і більшість сукулентів, алое зберігає воду у своїх товстих листках, що дозволяє йому виживати в сухому кліматі. Гель алое вера є чудовим джерелом вологи для сухої шкіри. Він швидко вбирається і глибоко зволожує епідерміс. Крім того, цей інгредієнт має протизапальні та регенераційні властивості, тому він безпечний і навіть корисний для чутливої шкіри.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1007