Як безпечно сушити волосся феном

02.10.2023 09:07

Як безпечно сушити волосся феномВважається, що для здоров’я волосся треба давати йому висохнути після миття природним шляхом, але на це не завжди є час, до того ж, неслухняне волосся може потребувати укладання, тож багато людей віддають перевагу сушінню феном. На жаль, воно може завдати шкоди волоссю, оскільки під впливом гарячого повітря волосся може втрачати вологу і стати сухими й ламким, почати пушитися. Щоб звести до мінімуму шкоду, спричинену сушінням волосся гарячим повітрям, треба дотримуватися кількох простих правил.

Купіть якісний фен

Якщо ви регулярно сушите волосся феном, дешевий фен з одним-єдиним налаштуванням температури — не варіант. Щоб зберегти волосся здоровим і неушкодженим, треба не поскупитися на хороший фен із різними налаштуваннями та насадками. Обов’язковий мінімум — це фен із принаймні трьома налаштуваннями (холодне, тепле й гаряче повітря) і двома насадками (вузьке сопло та дифузор). Якщо можете собі це дозволити, можна «розоритися» на фен з інтелектуальними функціями, такими як іонізація повітря.

Встановіть правильну температуру

Висока температура пошкоджує волосся та робить його пухнастим, особливо якщо ви виставляєте цей режим із самого початку. Щоб мінімізувати температурні пошкодження, починайте з низької температури, якщо у вас тонке волосся, й із середньої або низької, якщо ваше волосся густе. Поступово збільшуйте температуру, стежачи за тим, щоб не піддавати волосся надмірному впливу тепла. Якщо ваше волосся пофарбоване, майте на увазі, що від високої температури воно може вицвісти швидше, ніж зазвичай.

Використовуйте термозахисні засоби

Є засоби для догляду за волоссям, які можуть певною мірою захистити ваше волосся від високих температур. Вони зазвичай містять силікони й різні олії (наприклад, арганову) і випускаються в різних формах, таких як спреї, креми, олії і сироватки. Перш ніж сушити волосся феном, нанесіть термозахисний засіб і акуратно розподіліть його пальцями для волоссю (дехто використовує гребінець, але розчісувати вологе волосся не рекомендується, особливо якщо воно кучеряве).

Пам’ятайте, що текстура та довжина волосся мають значення

Ми вже згадували вище, що для тонкого та густого волосся потрібні різні налаштування температури. Але це не єдине, що вам треба знати про сушіння феном різних типів волосся. Наприклад, кучеряве волосся рекомендують сушити з насадкою-дифузором, яка допоможе сформувати локони. Якщо у вас коротке волосся, можна скористуватися вузькою насадкою, щоб зробити потік повітря більш спрямованим та полегшити укладання.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/987