Як зробити так, щоби шкіра виглядала молодшою

04.10.2023 09:06

Як зробити так, щоби шкіра виглядала молодшоюСтаріння — це природний і неминучий процес, який зачіпає весь організм, у тому числі шкіру. З віком ваша шкіра природним чином стає тоншою та втрачає частину еластичності. Хоча повністю зупинити старіння шкіри неможливо, є кілька хитрощів, які допоможуть запобігти передчасному старінню і зробити так, щоб шкіра виглядала молодшою.

Пам’ятайте, що молода шкіра — це здорова шкіра

Ваша шкіра — це відображення вашого здоров’я. Якщо ви ведете напружений спосіб життя, не висипаєтеся, їсте фастфуд кілька разів на тиждень і маєте шкідливі звички, ви виглядатимете старше свого віку. На щастя, вірно і протилежне. Контроль стресу (наприклад, за допомогою дихальних вправ або йоги), здоровий сон, збалансоване харчування, вживання достатньої кількості води впродовж дня, обмеження споживання алкоголю і відмова від куріння зроблять вас здоровішими й допоможуть шкірі виглядати молодшою.

Завжди дотримуйтеся свого режиму догляду за шкірою

Поки вам немає тридцяти, періодичний пропуск очищення або зволоження навряд чи спричинить серйозні проблеми. Проте з віком важливість дотримання режиму догляду за шкірою зростає через вікові зміни шкіри. Наприклад, вікова шкіра схильна до сухості, тому пропуск нанесення зволожувального крему зробить її тьмяною та може спричинити лущення, а зморшки від цього стануть більш помітними.

Захистіть шкіру від ультрафіолетового випромінювання

Вплив сонця є одним із ключових чинників старіння шкіри. УФ-випромінювання пошкоджує колагенові волокна, через що шкіра втрачає еластичність швидше, ніж зазвичай, і спричиняє появу передчасних зморшок, в’ялість шкіри та пігментацію. Щоб захистити шкіру від сонця, треба застосовувати сонцезахисний крем увесь рік, незалежно від пори року та погоди. Переконайтеся, що ваш сонцезахисний крем захищає від обох типів сонячного випромінювання (UVA та UVB).

Використовуйте антивікові засоби

Антивікова косметика — це не просто маркетинговий хід. Є багато інгредієнтів, які допомагають зменшити видимі ознаки старіння, прискорити процес регенерації шкіри та зменшити втрату вологи. Зазвичай вони включають такі інгредієнти, як токоферол (вітамін Е) та інші антиоксиданти, ретиноїди, колаген, гіалуронова кислота, кераміди, AHA (альфа-гідроксикислоти: гліколева, молочна, лимонна тощо) і ніацинамід.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1004