Як допомогти кучерявому волоссю виглядати бездоганно

05.10.2023 09:07

Як допомогти кучерявому волоссю виглядати бездоганноНезалежно від довжини та типу кучерів, кучеряве волосся потребує особливого догляду, інакше воно стане сухим, тьмяним і неслухняним. Пропонуємо кілька порад і хитрощів, які допоможуть вам зробити ваше кучеряве волосся дивовижним без особливих зусиль.

Порада № 1: правильно мийте та сушіть волосся

Кучеряве волосся зазвичай сухе, тому вам потрібно використовувати зволожувальні та поживні шампуні та кондиціонери, які утримують вологу та забезпечують волосся додатковими поживними речовинами, роблячи його м’яким, сильним та блискучим. Найкращим рішенням, звичайно, є використання шампунів і кондиціонерів, які спеціально розроблені для кучерявого волосся.

Якщо у вас густе, від природи хвилясте або кучеряве волосся, можно спробувати так званий ковошинг. Це техніка миття волосся, де замість шампуню використовується кондиціонер. Ковошинг допомагає запобігти зневодненню, покращує текстуру волосся та робить локони більш вираженими.

Що стосується сушіння, зазвичай рекомендується дати кучерявому волоссю висохнути природним способом, оскільки високі температури пошкоджують його та спричиняють пушіння. Якщо вам конче потрібно висушити волосся феном, виберіть найнижчу температуру та використайте насадку-дифузор.

Порада № 2: захистіть свої локони під час сну

Якщо ви спите з розпущеним волоссям, воно може заплутатися, а ранкове вкладання забиратиме багато часу й сил. Крім того, груба текстура бавовняних наволочок може розпушити волосся. Щоб зберегти локони неушкодженими, зробіть перед сном пучок або косу і спіть на атласній або шовковій наволочці, щоб запобігти пушінню.

Порада № 3: спробуйте кокосову олію

Кокосова олія чудово підходить для жорсткого, густого, кучерявого волосся завдяки своїм чудовим зволожувальним властивостям. Щоб зволожити та кондиціонувати волосся, нанесіть трохи кокосової олії на сухе волосся за 30–45 хвилин до миття, а потім вимийте волосся із шампунем та кондиціонером. Кокосова олія зробить ваше волосся м’якшим і слухнянішим, зменшить пушіння та запобіжить ламкості. Але не варто поєднувати олію з ковошингом — якщо не використати для її змивання шампунь, волосся може виглядати брудним та жирним.

Порада № 4: подбайте про кінчики волосся

Щоб ваше волосся виглядало приголомшливо, треба підтримувати його здоров’я. Сухі, посічені кінчики є вірною ознакою того, що ваше волосся потребує додаткового догляду, причому якомога швидше. Щоб ваше волосся завжди виглядало красиво, а кучері були акуратними, треба кожні пару місяців підстригати кінчики. У перервах між підстриганнями використовуйте спеціальні олії, сироватки або інші продукти, призначені для зволоження кінчиків і запобігання ламкості.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1003