Як вибрати правильну олію для вашого типу волосся

09.10.2023 09:04

Як вибрати правильну олію для вашого типу волоссяЛюдство впродовж тисячоліть використовувало для догляду за волоссям натуральні рослинні олії. Навіть сьогодні, коли косметичні бренди пропонують численні продукти з інноваційними формулами, багато людей усе ще включають олії у свій догляд за волоссям, оскільки вони безпечні, натуральні та ефективні. Однак олії принесуть користь вашому волоссю тільки в тому випадку, якщо вони підходять вашому типу волосся. Як правильно підібрати олію для свого типу волосся?

Нормальне волосся

Людям із нормальним волоссям часто заздрять люди з іншими типами волосся, оскільки нормальне волосся не надто жирне й не надто сухе, а також не має серйозних проблем. Тому для догляду за цим типом волосся підходить більшість рослинних олій. Однак ми рекомендуємо використовувати легкі олії, щоб запобігти жирності коренів волосся.

Найкращі олії для нормального волосся: кокосова, арганова, олія баобаба, касторова (рицинова), олія насіння чіа.

Сухе волосся

Сухе волосся виграє від використання натуральних олій найбільше, тому що потребує додаткового зволоження, живлення, зміцнення та захисту від довкілля. Йому потрібні олії, які живитимуть його жирними кислотами та іншими важливими поживними речовинами, забезпечать антиоксидантний захист і відновлять пошкоджену структуру волосся, щоб запобігти ламкості та посіченим кінчикам.

Найкращі олії для сухого волосся: арганова, олія макадамії, кокосова, олія солодкого мигдалю, оливкова.

Жирне волосся

Всупереч поширеній думці, для догляду за жирним волоссям можна використовувати натуральні олії, потрібно просто вибрати легкі олії, які не зроблять вашу шкіру голови жирнішою, ніж вона вже є. Деякі рослинні олії навіть мають антибактеріальні та протизапальні властивості, тому вони допомагають підтримувати водно-жировий баланс шкіри голови та боротися з лупою.

Найкращі олії для жирного волосся: олія виноградних кісточок, олія баобаба, аюрведична олія брингараджа, олія жожоба, олія алое вера.

Чутлива шкіра голови

Якщо у вас чутлива шкіра голови, схильна до подразнення, свербіння та лущення (сухої лупи), вам потрібні олії, які мають зволожувальні та заспокійливі властивості. Такі олії забезпечують шкіру голови необхідною вологою, знімають свербіння і лущення, а також живлять волосяні фолікули, зменшуючи випадіння та прискорюючи ріст волосся.

Найкращі олії для чутливої шкіри голови: нерафінована кокосова, оливкова, арганова, рапсова, олія авокадо.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/990