Як вибрати правильний зволожувальний засіб для нормальної шкіри

10.10.2023 09:15

Як вибрати правильний зволожувальний засіб для нормальної шкіриЛюди з нормальною шкірою часто викликають заздрість у тих, хто має інші типи шкіри, оскільки нормальна шкіра має ледь помітні пори та мало недоліків, а також не схильна до надмірної чутливості. Однак те, що у вас нормальна шкіра від природи, ще не означає, що вона завжди залишатиметься такою. Щоб зберегти шкіру здоровою, необхідно підтримувати її гідроліпідний баланс і захищати її від довкілля. Вибір правильного зволожувального засобу для нормальної шкіри є першим кроком у цьому.

Знайдіть ідеальну текстуру

Є багато різних зволожувальних засобів: денні та нічні креми, гелі, сироватки, лосьйони, олії, місти для обличчя тощо. Легкі зволожувальні креми та гелі найкраще підходять для жирної шкіри, тоді як насичені та густі креми вважаються ідеальним вибором для сухої шкіри. Але яку текстуру вибрати, якщо у вас нормальна шкіра?

Як правило, людям із нормальною шкірою рекомендується обирати легкі та нежирні зволожувальні засоби та міняти їх залежно від сезону. Легкі креми та лосьйони ідеально підходять для теплої погоди, тоді як щільні насичені креми краще використовувати в холодну погоду.

Уважно читайте список інгредієнтів

Незалежно від типу шкіри, для якого він призначений, хороший зволожувальний містить два типи активних інгредієнтів: хумектанти та емоленти. Хумектанти (гумектанти, зволожувачі) притягують вологу до поверхні шкіри, а емоленти (пом’якшувачі) утримують її та роблять вашу шкіру м’якою та гладенькою. Зволожувачі та пом’якшувачі, які часто використовуються у зволожувальних засобах для обличчя, включають гліцерин, вазелін, пропіленгліколь, ланолін, рослинні олії, гіалуронову кислоту, силікони, молочну кислоту, сквален/сквалан, стеаринову кислоту та сечовину.

Обирайте засоби з SPF

Нормальна шкіра потребує захисту від сонця, як і будь-який інший тип шкіри. Замість того, щоб наносити сонцезахисний крем поверх зволожувального крему, виберіть зволожувальний крем із SPF. Взимку буде достатньо сонцезахисного фактора 15, але влітку потрібно використовувати зволожувальний крем із SPF не менше 30, щоб ефективно захистити шкіру від сонячних променів.

Обирайте засоби з додатковими корисними властивостями

Хоча нормальна шкіра не має особливих проблем, рекомендуємо використовувати зволожувальний крем із додатковими корисними властивостями, щоби ці проблеми попередити. Наприклад, можна купити ВВ-крем, який одночасно зволожує шкіру та виступає як тональний засіб, або антивіковий зволожувальний крем, щоб захистити шкіру від передчасного старіння.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/986