Як вибрати правильний зволожувальний засіб для жирної шкіри

11.10.2023 08:59

Як вибрати правильний зволожувальний засіб для жирної шкіриВсупереч поширеній помилковій думці, жирна шкіра потребує зволоження так само, як і будь-яка інша. Не отримуючи достатньо вологи, жирна шкіра починає виробляти ще більше шкірного сала, щоб якось це компенсувати, і в результаті стає ще жирнішою. Тому дуже важливо вибрати правильний зволожувальний засіб для жирної шкіри, який наситить її вологою, але не забиватиме пори.

Шукайте засіб із легкою текстурою

Залиште щільні та насичені креми людям із сухою шкірою, тому що жирній шкірі вони завдадуть більше шкоди, ніж користі. Густий крем може закупорити пори й посилити жирний блиск. Найкращі варіанти для жирної шкіри — легкі лосьйони, гелі та емульсії.

Уважно прочитайте етикетку засобу, перш ніж його купувати

Зволожувальні засоби для жирної шкіри зазвичай мають помітки на кшталт «на водній основі», «не містить олій», «не комедогенний» тощо. Однак зволожувачі без олій однаково можуть містити інгредієнти, здатні закупорити пори (наприклад, віск), тому також треба ознайомитися зі списком інгредієнтів. Зволожувальні засоби для жирної шкіри на водній основі зазвичай містять силікони, які запобігають зневодненню та контролюють жирний блиск. Інгредієнти, яких варто уникати, включають парафін, мінеральну оливу та вазелін.

Не забувайте про SPF

Абсолютно всі типи шкіри потребують захисту від сонця. Оскільки наносити забагато різних кремів на жирну шкіру не рекомендується, потрібно шукати зволожувальний крем із SPF, щоб використовувати сонцезахисний крем поверх зволожувального.

Пам’ятайте, що тип шкіри — не єдиний фактор, який треба враховувати

Вибираючи зволожувальний засіб для жирної шкіри, враховуйте інші фактори, як-от пора року і ваш вік. Наприклад, якщо ваша шкіра не схильна до вугрів, взимку можна з легкого гелю перейти на більш щільний лосьйон, щоби попередити свербіння і лущення, від яких не застрахована навіть жирна шкіра. А зволожувальні креми проти акне для підліткової шкіри дуже відрізняються від, скажімо, антивікових зволожувальних засобів для шкіри, схильної до вугрів.

Пам’ятайте, що зволоження — це лише один з етапів догляду за шкірою

Важливо, щоб ваш зволожувальний засіб добре поєднувався з іншими засобами для догляду за шкірою, які ви використовуєте. Наприклад, деякі зволожувальні креми для жирної шкіри містять відлущувальні інгредієнти (саліцилова кислота, AHA, ретинол), які допомагають боротися з акне. Але якщо ви також використовуєте лосьйони, сироватки, хімічні пілінги чи засоби проти прищів із цими інгредієнтами, такий зволожувальний крем може посилити лущення та подразнити шкіру. Перш ніж купувати зволожувальний засіб, подумайте, чи впишеться він у ваш поточний догляд за шкірою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/985