Як вибрати правильний зволожувальний засіб для сухої шкіри

12.10.2023 08:57

Як вибрати правильний зволожувальний засіб для сухої шкіриАбсолютно всі типи шкіри потребують зволоження, але найбільшу користь від використання зволожувального крему отримує суха, адже брак вологи в цьому типі шкірі неминуче призводить до стягнутості, лущення, подразнень, підвищеної чутливості шкіри та передчасного старіння. Вибір правильного зволожувального засобу для сухої шкіри може здатися важким завданням, але в нас є кілька порад, які полегшать його.

Порада № 1: вибирайте щільну текстуру

Зволожувальні засоби для шкіри можуть мати різну текстуру: крем, лосьйон, легка емульсія, гель тощо. Суха шкіра, як правило, «любить» щільні та насичені зволожувальні засоби, які запобігають відчуттю стягнутості та появі осередків лущення. Вибираючи зволожувальний засіб, також варто враховувати пору року: густі креми на олійній основі чудово підходять для зими, а легкі лосьйони або емульсії — для літа.

Порада № 2: уважно ознайомтеся зі списком інгредієнтів

Зволожувач для сухої шкіри має містити два типи інгредієнтів: хумектанти (гумектанти, зволожувачі), які притягують вологу до шкіри (гліцерин, сечовина, гіалуронова кислота, молочна кислота, колаген, гліколі, гель алое вера) та емоленти (пом’якшувачі), які запобігають втраті вологи (сквален/сквалан, силікони, певні жирні спирти та складні ефіри, вазелін, ланолін, мінеральна олива). Багато рослинних олій (наприклад, олії ші й жожоба) мають як зволожувальні, так і пом’якшувальні властивості.

Порада № 3: пам’ятайте про індивідуальні потреби та проблеми вашої шкіри

Суха шкіра особливо вразлива до сонячних променів, тому важливо використовувати зволожувальний крем із SPF навіть взимку. Цей тип шкіри також схильний до підвищеної чутливості, і якщо це ваш випадок, треба вибрати гіпоалергенний зволожувальний крем без ароматизаторів. Якщо основною причиною сухості шкіри є екзема або дерматит, на додаток до зволоження треба використовувати призначену дерматологом мазь.

Порада № 4: подумайте про використання двох зволожувальних засобів

В ідеалі варто придбати два зволожувальні засоби, денний та нічний. Денний зволожувальний крем підтримає оптимальний рівень зволоженості шкіри впродовж дня, захистить її від сонця (звісно, якщо ви прислухалися до нашої поради та придбали крем з SPF) та інших негативних чинників довкілля, а також подарує вам свіжий і сяючий колір обличчя. Нічний зволожувальний крем допомагає шкірі поповнити запаси вологи та стимулює її відновлення, поки ви спите.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/984