Як відлущувати чутливу шкіру

13.10.2023 09:17

Як відлущувати чутливу шкіруВідлущування мертвих клітин із поверхні шкіри, відоме як пілінг або ексфоліація, входить до «обов’язкової програми» догляду за шкірою. Відлущувати шкіру рекомендують приблизно раз на тиждень, але для людей із чутливою шкірою це може бути проблемою — за зрозумілих причин. На щастя, є способи безпечного відлущування чутливої шкіри, про які ми сьогодні й розповімо.

Спробуйте маску-плівку

Маски-плівки містять полівініловий спирт або інші інгредієнти, які густіють після нанесення на шкіру, завдяки чому кремоподібна маска перетворюється на плівку. А коли ви обережно знімаєте пліву з обличчя, вона забирає із собою омертвілі клітини шкіри, залишаючи шкіру чистою та гладенькою. Це найбільш щадний спосіб механічного відлущування шкіри; він набагато безпечніший, ніж скраби, губки, щітки тощо.

Спробуйте хімічний пілінг

Багато людей асоціюють пілінг із відлущуванням абразивами, яке може бути дуже травматичним для чутливої шкіри. Однак є і інші способи позбавити шкіру мертвих клітин. Хімічні ексфоліанти послаблюють речовину, схожу на клей, яка змушує мертві клітини прилипати до шкіри. Їх не можна назвати ідеальним варіантом для чутливої шкіри, оскільки деякі інгредієнти хімічних пілінгів можуть її подразнювати, але є і безпечні варіанти. Шукайте м’які хімічні пілінги з молочною кислотою або фруктовими ензимами, такими як папаїн.

Запасіться терпінням

Якщо ви ніколи раніше не користувалися хімічним пілінгом, треба дати шкірі до нього звикнути. Почніть із найм’якших продуктів із низькою концентрацією кислот або ензимів і подивіться, як на них відреагує ваша шкіра. Ніколи не забувайте випробувати новий продукт, будь то хімічний пілінг чи засіб для вмивання, на зап’ясті, перш ніж наносити його на обличчя (ми впевнені, що більшість людей із чутливою шкірою вже знають про це, але ніколи не завадить нагадати).

Використовуйте свіжі фрукти, сметану або йогурт у догляді за шкірою

Далеко не всі люблять використовувати для догляду за шкірою продукти з холодильника, особливо люди із чутливою шкірою, яка може відреагувати на що завгодно. Але можна зробити виняток для свіжих фруктів, які містять природні кислоти та ензими (наприклад, полуниця та папая) і чудово підходять для ніжного хімічного пілінгу. Можна також спробувати сметану або грецький йогурт без цукру та добавок, оскільки вони містять молочну кислоту. Для ніжного пілінгу завжди змішуйте розім’яті фрукти з якоюсь основою, наприклад, рослинною олією, і не залишайте домашню пілінг-маску на шкіри довше, ніж на 10 хвилин.

Пам’ятайте про важливість догляду за шкірою після пілінгу

Після пілінгу необхідно зволожити, заспокоїти та захистити шкіру. Спробуйте гель або олію алое вера: алое допомагає відновити оптимальний рівень вологи в шкірі й має заспокійливу дію. Збираючись на вулицю, не забудьте нанести сонцезахисний крем широкого спектру дії з SPF 30 або вище, тому що шкіра після відлущування особливо вразлива до пошкодження ультрафіолетом.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/982