Сезонний догляд за шкірою: маст-хев засоби для кожної пори року

16.10.2023 08:59

Сезонний догляд за шкіроюПерехід від однієї пори року до іншої може негативно позначитися на вашій шкірі, якщо ви не підлаштуєте під нього свій догляд за шкірою, адже потреби шкіри змінюються залежно від сезону. Сьогодні ми запропонуємо списки засобів для шкіри, які обов’язково мають бути у вашій косметичці взимку, навесні, влітку і восени.

Зима

Маст-хев засоби: безсульфатний кремовий засіб для вмивання, делікатний скраб, насичений зволожувальний крем, тонік без спирту, зволожувальні та відновлювальні сироватки для шкіри, захисний бальзам для губ, сонцезахисний крем.

У холодні зимові місяці шкіра піддається сильному впливу низьких температур, вітру та інших чинників довкілля, тому ваш зимовий режим догляду за шкірою має включати продукти, які зволожують і захищають шкіру, а також очищають її, не завдаючи додаткової шкоди.

Весна

Маст-хев засоби: міцелярний засіб для вмивання, ніжний хімічний ексфоліант з AHA або ензимами, легкий зволожувальний крем, відновлювальні сироватки для обличчя, детокс-маски для обличчя, сонцезахисний крем.

З настанням весни потрібно допомогти шкірі позбутися токсинів, накопичених за зиму, тому детокс-маски та хімічні пілінги точно стануть у нагоді. А сироватки для обличчя з антиоксидантами допоможуть зробити шкіру менш тьмяною та вирівняти колір обличчя.

Літо

Маст-хев засоби: пінка для вмивання без вмісту олій, дуже легкий зволожувальний засіб (спробуйте гель алое вера) із SPF, засіб після засмаги, заспокійлива сироватка, бальзам для губ із SPF, сонцезахисний крем.

Ваш літній режим догляду за шкірою бути максимально легким. В основному вам потрібні продукти, які допоможуть підтримувати шкіру чистою та зволоженою, а також захистять її від сонця. Рекомендуємо вибирати натуральні продукти та уникати занадто активних інгредієнтів.

Осінь

Маст-хев засоби: відновлювальний зволожувальний крем, скраб для обличчя або хімічний пілінг, глиняна маска для очищення та детоксу, антиоксидантна сироватка, відновлювальний бальзам для губ, сонцезахисний крем.

Восени треба відновити пошкоджену сонцем шкіру та підготувати її до прохолодніших днів. Це означає, що варто використовувати більше засобів для детоксикації, регенерації та відновлення шкіру, а також перейти на зволожувальні креми з більш насиченою текстурою, можливо, навіть спробувати олії для обличчя.

P. S. Можливо, ви помітили, що ми включили сонцезахисний крем у всі чотири списки. Це тому, що ваша шкіра потребує захисту від сонця цілий рік незалежно від пори року й погоди за вікном.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/979