Як вибрати правильну сироватку для обличчя

19.10.2023 09:04

Як вибрати правильну сироватку для обличчяСироватки для обличчя останнім часом стали дуже популярні через високу концентрацію активних інгредієнтів. На відміну від зволожувальних кремів та інших продуктів для базового догляду за шкірою, сироватки спрямовані на рішення конкретних проблем, такі як пігментація, передчасні зморшки, зневоднення тощо. Звісно, щоб ваша шкіра отримала максимум користі від сироватки для обличчя, треба правильно її підібрати.

Визначте конкретні потреби вашої шкіри

Як правило, перше, що ми беремо до уваги під час вибору засобів для догляду за шкірою, — це її тип. У більшості випадків це дійсно найкраща стратегія, але під час вибору сироватки для обличчя краще використовувати дещо інший підхід. Як ми вже казали, сироватки для обличчя спрямовані на рішення конкретних проблем. Отже, щоб вибрати правильну сироватку, вам потрібно визначити, навіщо саме вона вам потрібна: підтримувати оптимальний рівень зволоження шкіри, розгладити неглибокі зморшки, запобігти передчасному старінню шкіри, освітлити колір обличчя, позбутися пігментації тощо.

Визначте оптимальні активні інгредієнти для досягнення своїх цілей догляду за шкірою

Більшість сироваток містить один, максимум два-три активні інгредієнти, які допомагають досягти конкретних цілей, зате у високих концентраціях. Наприклад, зволожувальні сироватки зазвичай містять інгредієнти, які притягують вологу до шкіри й допомагають її утримати, такі як гель алое вера й гіалуронова кислота. Ретинол має антивікові властивості, антиоксиданти (наприклад, вітамін С) захищають шкіру від вільних радикалів, гідролізований колаген підвищує еластичність шкіри, гліколева кислота є хімічним ексфоліантом тощо. Щоби підібрати правильну сироватку, вибирайте ту, що містить інгредієнти, які допоможуть розв’язати конкретні проблеми зі шкірою.

Все-таки візьміть свій тип шкіри до уваги

Хоча ваш тип шкіри — це не найважливіше, що вам потрібно враховувати під час вибору сироватки для обличчя, узяти його до уваги все-таки треба. Якщо у вас суха або зріла шкіра, спробуйте сироватку з вітаміном С і гіалуроновою кислотою. Для жирної, комбінованої або проблемної (схильної до вугрів) шкіри вибирайте засіб із ретинолом, ніацинамідом або саліциловою кислотою. Якщо у вас нормальна шкіра, спробуйте просту зволожувальну сироватку зі зволожувачами та антиоксидантами.

Пам’ятайте про можливі реакції

Оскільки сироватки є більш концентрованими, ніж звичайні засоби для догляду за шкірою, ваша шкіра може несприятливо реагувати на деякі активні інгредієнти. Щоб зменшити ймовірність негативних наслідків, перед покупкою сироватки треба проконсультуватися з дерматологом або хоча б перед її використанням провести тест на невеликій ділянці шкіри. Відчуття поколювання після нанесення — це нормально, воно означає, що сироватка діє. Але якщо на нанесенні сироватки шкіра реагує почервонінням, свербінням, печінням або іншими ознаками подразнення, треба негайно змити засіб. Також треба уникати сироваток для обличчя з дуже потужними інгредієнтами, якщо ви вагітні або маєте такі захворювання шкіри, як екзема, псоріаз тощо.

Пам’ятайте, що якісні сироватки рідко коштують дешево

Більшість сироваток коштують дорожче звичайних зволожувальних кремів, оскільки вони містять більше активних інгредієнтів. Хороша сироватка може бути доступною, але вона не може бути дешевою. На щастя, під час використання треба наносити лиш пару крапель сироватки, тож навіть маленької пляшки вистачить надовго.

Щоб отримати максимум ефекту, правильно використовуйте сироватки

Вибір сироватки для обличчя — лише перший крок. Щоб досягти поставлених цілей у догляді за шкірою, її потрібно правильно застосовувати. Як правило, сироватки для обличчя рекомендують наносити двічі на день: вранці після очищення та тонізації та ввечері перед зволоженням. Однак сироватки, що містять певні активні інгредієнти, потрібно застосовувати в правильний час. Наприклад, такі інгредієнти, як гліколева кислота, саліцилова кислота та ретинол, роблять шкіру більш чутливою до ультрафіолетового випромінювання, тому їх найкраще використовувати ввечері. З іншого боку, антиоксидантні інгредієнти найкраще використовувати вранці.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/962