4 маски з аргановою олією для міцного та здорового волосся

23.10.2023 09:13

4 маски з аргановою олією для міцного та здорового волоссяЄ маса корисних для волосся олій, але найкращою багато хто вважає арганову. Ця дивовижна олія досить дорога, тому найкращий спосіб використовувати її для волосся — додавати одну-дві столові ложки олії в домашні маски. Пропонуємо чотири рецепти масок для волосся з аргановою олією, які допоможуть зробити волосся сильнішим і здоровішим.

Арганова олія видобувається з плодів арганії — дерева, ендемічного для Марокко. Вона в основному складається з ненасичених жирних кислот, таких як олеїнова, лінолева та альфа-ліноленова. Арганова олія також містить насичені жири (пальмітинову і стеаринову кислоти), токофероли (вітамін Е), каротиноїди (провітамін А), сквален і феноли.

Марокканські жінки здавна використовували арганову олію для догляду за шкірою та волоссям завдяки її зволожувальним і поживним властивостям. Ця дивовижна олія допомагає відновити пошкоджене волосся, покращує його еластичність і гнучкість, запобігає ламкості та посіченим кінчикам. Крім того, вона діє як природний кондиціонер: арганова олія робить волосся більш слухняним, запобігає сплутуванню, полегшує розчісування та укладання.

Як ми вже згадували вище, арганова олія досить дорога, тому що арганія росте переважно в Марокко й мало культивується в інших регіонах, а кількість дерев із роками значно зменшилася. Тому економічний спосіб догляду за волоссям за допомогою арганової олії — додавати її в маски для волосся. Спробуйте ці маски для волосся, щоб зберегти зволоженість волосся та отримати шовковисту текстуру.

Маска для волосся з аргановою олією та медом

Для цієї маски вам знадобляться дві частини оливкової або кокосової олії першого віджиму, одна частина 100 % арганової олії та одна частина меду. Якщо ви використовуєте кокосову олії або густий мед, вам, скоріше за все, доведеться розтопити їх на паровій бані, перш ніж змішувати з іншими інгредієнтами.

Змішайте інгредієнти за допомогою вінчика, додайте кілька крапель вашої улюбленої ефірної олії або олій (за бажанням) і перемішайте до однорідності. Нанесіть суміш на волосся, особливу увагу приділяючи кореням та кінчикам і масажуючи шкіру голови. Надіньте шапочку для душу й залиште маску принаймні на 15 хвилин, потім вимийте голову шампунем і використайте кондиціонер.

Маска для волосся з аргановою олією та розмарином

Ефірна олія розмарину є традиційним засобом для догляду за волоссям. Вона допомагає усунути лупу та знімає свербіння і лущення шкіри голови завдяки своїм антисептичним і протизапальним властивостям. Крім того, ця олія покращує кровообіг, що призводить до покращення росту волосся та зменшення випадіння. Стимуляційний ефект олії розмарину в поєднанні із поживним ефектом арганової олії зробить ваше волосся сильним і густим.

Для приготування маски просто змішайте столову ложку арганової олії із 4–9 краплями олії розмарину. Нанесіть суміш на шкіру голови й масажуйте протягом 2–5 хвилин. Надіньте шапочку для душу або укутайте волосся рушником і почекайте 15–20 хвилин. Потім вимийте голову як зазвичай.

Якщо ви не любитель олії розмарину, можна використовувати інші ефірні олії. Наприклад, олія лаванди також запобігає появі лупи й заспокоює шкіру голови, олія чебрецю має антиоксидантну дію і зберігає шкіру голови здоровою, а олія кедра робить волосся шовковистим і блискучим.

Маска для волосся з аргановою олією та лимоном

Це дуже проста, але ефективна маска для сухого та пошкодженого волосся. Вона відновлює тьмяне та зневоднене волосся, робить його більш слухняним, повертає волоссю природну еластичність, гнучкість і блиск.

Поєднайте в мисці півтори чайні ложки арганової олії, столову ложку лимонного соку, чайну ложку оливкової олії і яєчний жовток. Збийте всі інгредієнти разом до однорідності. Нанесіть маску на волосся від коренів до кінчиків, приділяючи особливу увагу сухим і посіченим кінчикам. Залиште на 15–20 хвилин, вимийте голову шампунем та використайте кондиціонер.

Маска для волосся з аргановою олією та яйцем

Яйця є чудовим джерелом білків та інших поживних речовин для вашого волосся. У поєднанні з аргановою олією вони зміцнюють волосяні фолікули та пасма, роблять волосся шовковистим і слухняним, запобігають ламкості та зневодненню. Крім того, ця маска містить ефірну олію лаванди, яка запобігає появі лупи та лущенню шкіри голови.

Розбийте одне або два яйця (залежно від довжини та густоти вашого волосся) у миску. Добре збийте, щоби перемішати білок із жовтком, додайте 1–2 чайні ложки арганової олії і 10 крапель олії лаванди. Знову збийте, поки суміш не стане однорідною.

Нанесіть маску на волосся пальцями або пензликом-аплікатором. Надіньте шапочку для душу, щоб маска глибше проникла в структуру волосся. Зачекайте принаймні 10 хвилин і ретельно вимийте волосся шампунем. У жодному разі не мийте волосся дуже гарячою водою, інакше яйця можуть згорнутися.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/952