Натуральні інгредієнти, які можна додавати до хни для фарбування волосся

25.10.2023 09:06

Натуральні інгредієнти, які можна додавати до хни для фарбування волосся Хна — одна з найпопулярніших натуральних фарб для волосся у всьому світі. Вона має насичений брунатно-рудий колір, але результат фарбування хною залежить від природного кольору волосся і часу впливу фарби. Він може варіюватися від яскраво-рудого до темно-коричневого с рудим відблиском. Додавання до хни інших природних інгредієнтів може змінити фінальний відтінок, а також оздоровити волосся. Пропонуємо список натуральних інгредієнтів, які можна змішувати з хною.

Фарби для волосся на основі хни виготовляються з висушених і подрібнених у порошок листя дерева Lawsonia inermis, що походить із Північної Африки, Західної та Південної Азії та Північної Австралії. Його з давніх часів використовували для фарбування шкіри, волосся та нігтів у деяких частинах Африки та Азії. Сьогодні хна є популярною альтернативою хімічним фарбам для волосся.

Хна повністю натуральна, тому має масу переваг, але вона також має і деякі недоліки. По-перше, вона не може надати волоссю будь-якого кольору, як це можуть зробити хімічні барвники, оскільки містить лише червоний пігмент. По-друге, деякі люди помічають, що через кілька днів після фарбування хною їхнє волосся стає більш сухим, ніж зазвичай. На щастя, ці недоліки можна зменшити або нейтралізувати, змішавши порошок хни з іншими натуральними інгредієнтами під час приготування пасти для фарбування. Ось деякі інгредієнти, які можна спробувати.

Яблучний оцет або лимонний сік. Завдяки кислому рН лимонний сік і яблучний оцет зроблять колір вашого волосся після фарбування трохи світлішим, допомагаючи досягти насиченого золотого або мідного відтінку (звичайно, це не спрацює на дуже темному від природи волоссі). Крім того, ці інгредієнти допомагають нормалізувати водно-жировий баланс шкіри голови та надають волоссю більше блиску. Вам знадобиться від 1 до 3 столових ложок лимонного соку або оцту залежно від кількості хни. Тільки не використовуйте забагато, тому що це може призвести до сухості волосся.

Кава. Якщо замінити воду кавою, готуючи суміш для фарбування, можна отримати темно-коричневий відтінок волосся замість рудого.

Чай. Як і кава, звичайний чи трав’яний чай може змінити колір, який ви отримуєте після фарбування волосся хною. Чорний чай додає золотисто-коричневі відблиски, чай із гібіскусу посилює темно-коричневі відтінки, а чай із ромашки освітлює світле волосся. Крім того, ромашка заспокоює шкіру голови, яка свербить і лущиться, а також вбиває шкідливі мікроорганізми, які спричиняють лупу. Для більш вираженого ефекту треба настоювати замочити чай протягом 20–30 хвилин, перш ніж змішувати його з порошком хни.

Гвоздика. Порошок гвоздики, змішаний із хною, посилить і поглибить колір волосся.

Кокосова олія. Кокосова олія є природним зволожувачем, який запобігає сухості, тьмяності та ламкості волосся. Додавши пару столових ложок до суміші для фарбування, ви перетворите її на маску для волосся, яка живитиме і зволожуватиме ваше волосся одночасно з фарбуванням.

Йогурт. Цей дивовижний продукт виконує кілька цілей. По-перше, він має слабкокислий рН, тому зробить колір трохи світлішим. По-друге, він живить волосся, запобігає втраті вологи й пушінню. По-третє, він покращує текстуру пасти з хни та полегшує її нанесення. Звичайно, потрібно використовувати грецький йогурт без цукру та ароматизаторів; замість йогурту можна взяти сметану.

Жовток. Яєчний жовток часто використовується в домашніх масках для волосся як джерело протеїнів. Він живить сухе волосся та допомагає покращити його структуру. Для видимого ефекту треба буде додати в пасту для фарбування всього один жовток і добре перемішати його з хною.

Ефірні олії. Ефірні олії полегшують змивання хни та надають суміші приємнішого запаху (хоча запах хни не зовсім неприємний, деяким людям він не подобається). Крім того, усі ефірні олії мають антисептичні властивості й тому допомагають боротися з лупою. Однак потрібно бути обережним. Деякі олії можуть подразнювати шкіру голови, тому перед додаванням будь-якої ефірної олії в суміш переконайтеся, що у вас немає алергії чи чутливості до неї.

Аюрведичні трави. Хна, змішана з різними травами, які використовуються в Аюрведі, добре доглядає за волоссям. Є багато трав’яних порошків, які можна використовувати, зокрема амла (індійський аґрус), арджуна, ашваганда, бхріндрадж, брахмі, манджішта, нім, безбарвна хна, ріта, шатаварі, шикакай та інші.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/942