5 некомедогенних олій для догляду за шкірою

17.11.2023 09:18

5 некомедогенних олій для догляду за шкіроюРослинні олії, також відомі як базові олії, широко використовуються в ароматерапії, масажі та догляді за шкірою. Кожна косметична рослинна олія має унікальний набір властивостей і може бути універсальною або ж підходити лише для якогось конкретного типу шкіри. Так, деякі олії є комедогенними, тобто можуть спричинити комедони на жирній або комбінованій шкіри. Пропонуємо список некомедогенних олій для догляду за шкірою.

Комедони — це закупорені пори на шкірі, які виникають через підвищене вироблення шкірного сала, а також погане очищення шкіри і використання так званих комедогенних засобів для догляду. Рослинні олії часто називають одними з найбільш комедогенних засобів для догляду за шкірою через високий вміст жирних кислот, але насправді є рослинні олії з дуже низьким рівнем комедогенності.

Арганова олія

Арганова олія — одна з найцінніших косметичних рослинних олій. Її отримують із плодів арганового дерева, яке росте лише в Марокко. Основні компоненти арганової олії — олеїнова кислота (мононенасичена), лінолева кислота (поліненасичена) і пальмітинова кислота (насичена). Арганову олію традиційно використовують у Марокко для лікування шкірних захворювань.

Завдяки високому вмісту вітаміну Е та жирних кислот арганова олія є чудовим природним зволожувачем, який легко вбирається та допомагає підтримувати здоров’я шкіри. Вона запобігає передчасному старінню шкіри, бореться зі шкірними захворюваннями, які спричиняють сухість та лущення, такими як екзема, допомагає лікувати акне, а не загострювати його, і захищає шкіру від подразнень і пошкоджень.

Олія авокадо

Олію авокадо вичавлюють із плодів дерева авокадо. Вона має високий вміст мононенасичених жирів і вітаміну Е. Як косметична олія олія авокадо цінується за свої зволожувальні та регенераційні властивості. Вона характеризується здатністю добре проникати в шкіру та швидко поглинатися, а отже не забиває пори.

Олію авокадо можна використовувати, щоб відновити суху шкіру та зберегти її зволоженою, заспокоїти свербіння, загоїти шкіру, що лущиться або навіть тріскається, та захистити шкіру від ультрафіолетового випромінювання. Її також рекомендують як ефективний засіб для боротьби з висипаннями, екземою та іншими формами запалення шкіри. Для максимального ефекту рекомендують використовувати нерафіновану олію авокадо холодного віджиму.

Олія жожоба

Олію жожоба отримують із насіння рослини жожоба, що походить із південного заходу Північної Америки. Хоча візуально вона виглядає як рідка олія, насправді олія жожоба — це віск, що майже повністю складається з моноефірів довголанцюгових жирних кислот і спиртів. Завдяки такому складу вона дуже нагадує шкірне сало, що робить олію жожоба природним кондиціонером для шкіри.

Корінні американці використовували олію жожоба для лікування ран і виразок. Сьогодні вона в основному використовується для зволоження та пом’якшення шкіри. Олія жожоба допомагає регулювати виділення шкірного сала, тому її можна використовувати для боротьби із підвищеною жирністю шкіри та прищами. Також можна використовувати цю олію для лікування екземи та псоріазу, а також для загоєння сонячних опіків.

Олія виноградних кісточок

Олія виноградних кісточок — побічний продукт виноробства, адже її отримують із кісточок винограду, які залишаються після віджимання соку для вина. У ній багато ненасичених жирів, а саме лінолевої та олеїнової. Насичені жири, які можна знайти в олії виноградних кісточок, включають стеаринову та пальмітинову кислоти. Це легка олія, яка швидко вбирається і не залишає відчуття липкості або жирності на шкірі.

Олія виноградних кісточок цінується за свої антивікові та лікувальні властивості. Вона містить антиоксиданти, які запобігають передчасному старінню шкіри та появі шрамів від прищів, а також допомагають зменшити зморшки та шрами. Як і олія жожоба, олія виноградних кісточок використовується для нормалізації водно-жирового балансу жирної та комбінованої шкіри. Вона робить шкіру зволоженою та м’якою на дотик, не спричиняючи жирності.

Олія солодкого мигдалю

Олія солодкого мигдалю — ще одна легка косметична олія з приємним ароматом. Її отримують із ядер мигдалю. Ця олія містить 32 % мононенасиченої олеїнової кислоти, 13 % поліненасиченої лінолевої кислоти та 10 % насичених жирів. Олія солодкого мигдалю є одним із найбагатших природних джерел токоферолу (вітаміну Е) — антиоксиданту, який запобігає передчасному старінню шкіри.

Мигдальна олія м’яка й гіпоалергенна. Її можна сміливо використовувати навіть для догляду за чутливою дитячою шкірою. Вона легко проникає глибоко в шкіру та добре вбирається, залишаючи шкіру неймовірно м’якою та пружною. Мигдальну олія можна використати для зняття подразнення, спричиненого сонячними опіками, екземою та псоріазом, для лікування висипань, а також для зменшення тонких зморшок, пігментних плям та інших ознак старіння.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/865