5 рецептів домашнього цукрового скрабу для тіла

20.11.2023 09:05

5 рецептів домашнього цукрового скрабу для тілаРегулярне відлущування — важлива частина догляду за тілом. Воно допомагає видалити бруд, надлишки шкірного сала і відмерлі клітини, очищує пори, робить шкіру більш м’якою і гладенькою, сповільнює процес старіння і допомагає зволожувальним та іншим засобам для догляду за шкірою проникати глибше в епідерміс. Якщо ви прихильник засобів для догляду за шкірою, зроблених своїми руками, спробуйте ці домашні цукрові скраби для тіла.

Цукор — один із найкращих природних ексфоліантів, адже він ефективний, безпечний та доступний. Дрібні кристали цукру легко видаляють ороговілі клітини, не дряпаючи шкіру (хоча однаково не рекомендується використовувати цукрові скраби на чутливій, подразненій або пошкодженій шкірі). А якщо змішати його з іншими натуральними інгредієнтами, такими як рослинні олії, такий цукровий скраб буде ефективно живити та зволожувати шкіру. Пропонуємо вам спробувати наші домашні рецепти цукрового скрабу для тіла.

Цукровий скраб для тіла з корицею та ваніллю

Основні інгредієнти цього скрабу — ваніль і кориця — дуже корисні для шкіри. Кориця посилює кровообіг і допомагає забезпечити клітини шкіри поживними речовинами. Вона також запобігає закупорюванню пор, лущенню та розмноженню бактерій. Ваніль має антиоксидантні та антибактеріальні властивості, вона допомагає зберегти шкіру здоровою та сяючою.

Змішайте половину склянки тростинного цукру та половину склянки білого цукру в банці. Додайте чверть склянки косметичної рослинної олії (наприклад, оливкової, кокосової першого віджиму або солодкого мигдалю), половину чайної ложки ефірної олії або екстракту ванілі та три краплі ефірної олії кориці. Добре перемішайте. Тримайте банку щільно закритою і зберігайте в сухому прохолодному місці.

Цукровий скраб для тіла з медом

Мед цінується за свої зволожувальні та антибактеріальні властивості. Він допомагає підтримувати водно-жировий баланс шкіри, знімає подразнення і навіть допомагає лікувати деякі шкірні захворювання, такі як екзема та псоріаз. Щоби підсилити дію меду, ви можете використовувати будь-яку рослинну олію на ваш вибір.

Помістіть чверть склянки меду в мікрохвильову піч і нагрівайте його, поки він не стане рідким. Слідкуйте за тим, щоб не перегріти мед, кількох секунд буде достатньо. Вилийте мед у миску й додайте дві столові ложки олії. Якщо у вас жирна шкіра, переконайтеся, що олія, яку ви використовуєте, не є комедогенною. Добре перемішайте й додайте половину склянки цукру. Можна використовувати білий цукор, але краще коричневий, особливо якщо у вас чутлива шкіра. Ще раз перемішайте всі інгредієнти.

Цукровий скраб для тіла з какао та ваніллю

Це ідеальний домашній цукровий скраб для тіла для любителів шоколаду! Какао є багатим джерелом кофеїну, теоброміну та антиоксидантів. Ці речовини запобігають передчасному старінню шкіри та стимулюють регенерацію клітин, покращують кровопостачання епідермісу, допомагають зробити шкіру більш пружною та гладенькою.

Змішайте половину склянки білого цукру, половину склянки тростинного цукру, чверть склянки олії солодкого мигдалю, столову ложку какао-порошку й половину чайної ложки ванільного екстракту в невеликій стерилізованій баночці. Закрийте кришку і струсіть банку, щоби добре перемішати всі інгредієнти.

Цукровий скраб для тіла з ароматом імбирного пряника

Що може бути краще за імбирний пряник? Пряниковий цукровий скраб для тіла! Він пахне так само смачно, але від нього ви не погладшаєте. Пряниковий скраб для тіла містить різні спеції, які посилюють кровообіг і допомагають боротися із целюлітом. Ще одним важливим його інгредієнтом є нерафінована кокосова олія, відома своїми сильними зволожувальними властивостями. Втім, за бажанням ви можете замінити її на будь-яку іншу косметичну олію.

У мисці середнього розміру змішайте склянку білого цукру, склянку коричневого цукру, та по половині чайної ложки меленого імбиру, кориці, мускатного горіха, запашного перцю та ванільного екстракту. Поступово додайте половину склянки кокосової олії та чверть склянки олії солодкого мигдалю. Перемішайте всі інгредієнти до бажаної консистенції і перекладіть скраб у чисту суху банку.

Цукровий скраб для тіла з матча

Ось освіжальний рецепт для любителів чаю. Матча (порошок зеленого чаю) — сильний природний антиоксидант, який нейтралізує шкідливий вплив вільних радикалів і уповільнює процеси старіння. Скраб також містить олію бергамоту, яка чудово підходить для шкіри, але є фототоксичною, тому треба уникати перебування на сонці одразу після використання цього скрабу. За бажанням можна замінити її на іншу ефірну олію, не цитрусову, або взагалі не додавати в скраб ефірні олії.

Збийте половину склянки твердої нерафінованої кокосової олії до кремоподібної консистенції. Додайте чверть склянки легкої рослинної олії (наприклад, виноградних кісточок) і продовжуйте збивати. Потім додайте півтори склянки цукру й чайну ложку порошку матча, добре перемішайте. Насамкінець додайте 10 крапель ефірної олії бергамоту та чверть чайної ложки екстракту зеленого чаю. Оскільки цей скраб не містить води, його можна зберігати в холодильнику впродовж кількох місяців.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/866