5 способів зробити губи м’якими та гладенькими

21.11.2023 09:23

5 способів зробити губи м’якими та гладенькимиМабуть, усі або майже всі хочуть мати м’які, гладенькі та пухкі губи, але не у всіх це виходить. Холодна погода, певні проблеми зі здоров’ям або шкідливі звички часто призводять до того, що губи стають сухими, лущаться і тріскаються. Пропонуємо кілька корисних порад, що допоможуть зробити губи м’якими і гладенькими та підтримувати їхнє здоров’я.

Губи — одна з найчутливіших і найделікатніших частин вашого тіла. Вони не мають сальних або потових залоз, тому потребують додаткового зволоження і спеціального догляду щодня. Основними причинами сухості та потрісканості губ є зневоднення, шкідливі зовнішні чинники (низька температура, сильний вітер, сонячне випромінювання), використання неякісних засобів для догляду за губами або нехтування ними, облизування або кусання губ, надмірне вживання кофеїну, куріння, нестача вітамінів та інших поживних речовин, а також стрес. Щоб зберегти губи м’якими та гладенькими, дотримуйтесь цих порад.

Вживайте достатньо рідини

Бальзами для губ певною мірою допомагають запобігти зневодненню, але губи ніколи не будуть достатньо зволоженими, якщо ви не будете пити достатньо води. Вода допомагає зволожувати шкіру зсередини і зберігати її м’якою та гладенькою. Є багато різних думок щодо того, скільки води треба пити щодня, але найпоширеніша рекомендація — вісім склянок, що дорівнює приблизно двом літрам (це не обов’язково має бути чиста вода: інші напої, крім алкоголю, та рідка їжа, як-от супи, теж враховуються). Якщо ви вживаєте достатньо рідини, але однаково страждаєте від сухості шкіри та губ, подумайте про придбання зволожувача повітря.

Відлущування

Багато жінок роблять пілінг шкіри обличчя і тіла, але вони навіть не здогадуються, що губи теж потребують відлущування. Ексфоліація губ приблизно раз на тиждень — це чудовий спосіб позбутися відмерлих клітин і оголити здорову шкіру під ними, зробивши губи м’якими і гладенькими. Для цього можна купити в магазині скраб для губ, використовувати суміш цукру й меду або харчової рослинної олії чи просто помасажувати губи м’якою зубною щіткою (але не тою, якою ви чистите зуби). Майте на увазі: якщо ваші губи дуже потріскані, треба спершу дочекатися, поки вони заживуть.

Виберіть хороший бальзам для губ

Хороший бальзам для губ зволожує губи, захищає їх від шкідливих зовнішніх чинників, заспокоює подразнення і прискорює загоєння потрісканих губ. Якщо ви шукаєте якісний бальзам для губ, зверніть увагу на ті, що містять натуральні інгредієнти, такі як бджолиний віск або рослинні олії (олія ші, какао, кокосова). Вони допомагають утримувати вологу й роблять губи м’якшими.

Натуральні бальзами для губ також можуть містити ефірні олії, які мають антисептичну, антибактеріальну та заспокійливу дію. Інші поширені інгредієнти бальзамів для губ включають камфору та ментол. Вони прискорюють процес загоєння і мають приємний охолоджувальний ефект, але їх варто уникати, якщо у вас надто чутливі губи. Деякі бренди випускають лікувальні бальзами для губ із посиленими загоювальними властивостями.

Обирайте якісні помади та блиски для губ

Вибір хорошої помади або блиску для губ так само важливий, як і вибір хорошого бальзаму для губ. Дешеві засоби для макіяжу часто пересушують губи, тоді як якісні захищають їх і зберігають вологу. Обирайте помади, які містять вітамін Е та мають щонайменше SPF 15, а також уникайте засобів із підозріло довгим списком інгредієнтів.

Ведіть здоровий спосіб життя і позбудьтеся шкідливих звичок

Стан ваших губ відображає здоров’я всього організму. Якщо ви хочете, щоб ваші губи завжди були м’якими та здоровими, вам варто:

  • Кинути палити.
  • Лягати спати до опівночі й щоночі спати 7–8 годин.
  • Уникати стресу, коли це можливо, і використовувати спеціальні техніки боротьби з ним, коли уникнути стресу не вдається.
  • Дотримуватися збалансованої дієти з достатньою кількістю поживних речовин, особливо вітаміну Е й ненасичених жирів.
  • Вживати достатньо рідини (так, ми знаємо, що вже згадували про це, але це справді дуже важливо).
  • Не облизувати та не кусати губи.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/869