6 домашніх масок для обличчя з олією авокадо для сухої шкіри

22.11.2023 09:13

6 домашніх масок для обличчя з олією авокадо для сухої шкіриОлія авокадо широко використовується в косметиці завдяки своїм зволожувальним і регенераційним властивостям. Вона вважається одним із найкращих пом’якшувачів для сухої шкіри. Пропонуємо 6 домашніх масок для обличчя з олією авокадо для сухої шкіри, які забезпечать чудове зволоження та збережуть вашу шкіру м’якою і гладенькою.

Олію авокадо вичавлюють із плодів рослини авокадо, також відомої як алігаторова груша. Вона містить багато мононенасичених жирів і токоферолу (вітаміну Е). Завдяки високому вмісту ненасичених жирів олія авокадо характеризується дуже високою проникною здатністю та швидким вбирається шкірою. Вона майже миттєво зволожує шкіру й покращує засвоєння поживних речовин, що робить її чудовим інгредієнтом для домашніх масок для обличчя.

Базова маска з авокадо

Ця маска ідеально підходить для дуже сухої шкіри, яка потребує додаткового зволоження та живлення. Розімніть половину стиглого авокадо в мисці, додайте половину чайної ложки олії авокадо й ретельно перемішайте до отримання однорідної маси. Нанесіть маску на чисту шкіру, уникаючи зони навколо очей, і залиште на 10 хвилин. Змийте теплою водою, а потім ополосніть обличчя прохолодною.

Маска з олією авокадо та яєчним білком

Ця маска для обличчя містить лише три інгредієнти й має ефект 3-в-1: зволожує шкіру завдяки олії авокадо, підтягує її завдяки яєчним білкам і освітлює шкіру завдяки лимонному соку. Візьміть одне яйце, обережно відділіть жовток від білка та покладіть білок у невелику миску або чашку. Додайте столову ложку олії авокадо й чайну ложку лимонного соку, добре перемішайте. Нанесіть суміш на чисту шкіру й залиште на 20 хвилин. Змийте маску теплою водою. Застосовуйте маску раз на тиждень для гладенької, сяючої шкіри.

Маска з олії авокадо, банана та яєчного жовтка

Якщо ви не хочете, щоб жовток пропадав даремно, спробуйте цю поживну маску для обличчя. Вам знадобиться стиглий банан, яєчний жовток і столова ложка олії авокадо. Розімніть банан у мисці, додайте жовток і олію авокадо. Змішайте всі інгредієнти віничком або ручним блендером до однорідної маси. Нанесіть маску на обличчя та шию і залиште на деякий час (чим довше, тим краще). Потім змийте теплою водою. Ця маска зробить вашу шкіру м’якою та еластичною.

Маска з олії авокадо, меду та йогурту

Олія авокадо й мед дуже добре поєднуються, а йогурт доповнює і підсилює їхній зволожувальний та поживний ефект. Для приготування маски змішайте столову ложку рідкого меду, столову ложку олії авокадо та столову ложку несолодкого й неароматизованого грецького йогурту або сметани. Нанесіть суміш на чисту шкіру і м’яко помасажуйте кінчиками пальців упродовж 5 хвилин. Потім залиште ще на 10 хвилин і вмийтеся теплою водою з м’яким милом.

Маска з олією авокадо та куркумою

Олія авокадо не є комедогенною, і її навіть можна використовувати для лікування акне та запобігання утворенню шрамів від акне. У цій масці вона поєднується з куркумою — спецією з антисептичними властивостями, яка вбиває бактерії, що спричиняють акне. Щоб зробити домашній засіб для лікування акне, змішайте 4–5 крапель олії авокадо з дрібкою куркуми, щоб отримати м’яку пасту. Нанесіть пасту на прищі й залиште приблизно на 15 хвилин, після чого вмийтеся теплою водою з м’яким милом. Наносьте пасту раз на день, поки від прищів не залишиться і сліду. Куркуму можна замінити або доповнити ефірною олією, наприклад, чайного дерева, лаванди, евкаліпта тощо (практично всі ефірні олії мають антибактеріальні та антисептичні властивості).

Маска з олією авокадо та вершками

Це багата на поживні речовини маска для зневодненої шкіри з легким відлущувальним ефектом. Вона допомагає зробити шкіру більш гладенькою і бореться з лущенням. Змішайте столову ложку олії авокадо, столову ложку нежирних вершків і столову ложку дрібно змелених вівсяних пластівців. Дайте суміші настоятися 15 хвилин, потім нанесіть на чисту шкіру й залиште на 20 хвилин. Перед змиванням м’яко помасажуйте обличчя кінчиками пальців.