5 домашніх засобів від набряків під очима

24.11.2023 09:03

5 домашніх засобів від набряків під очимаЩодня ви обіцяєте собі, що ляжете спати раніше, але чомусь завжди знаходиться щось, що заважає вам дотримуватися своєї обіцянки: дедлайн, соцмережі, цікава книжка або спонтанна вечірня зустріч із подругами. Вранці ви прокидаєтеся з припухлими очима й думаєте, що ж можна зробити, щоб виглядати краще. Пропонуємо 5 домашніх засобів від темних кіл і набряків під очима, які можуть допомогти.

Звичайно, магазинні креми, гелі та сироватки для шкіри навколо очей, як правило, більш ефективні, ніж домашні засоби, оскільки вони не тільки зменшують набряки під очима й темні кола, але й дають довготривалий ефект, підвищуючи еластичність шкіри; але, на жаль, іноді їх просто немає під рукою. Домашні засоби від набряків під очима приходять на допомогу, коли потрібен миттєвий ефект, який триватиме кілька годин.

Скибочки огірка

Сирий огірок на 95 % складається з води, тому його широко використовують як природний зволожувач шкіри. Він також містить антиоксиданти, які зменшують подразнення та почервоніння. Просто наріжте огірок, ляжте й покладіть скибочки на заплющені очі принаймні на 5–10 хвилин (чим довше, тим краще). Холодні скибочки огірка діють краще, тому, якщо у вас є час, можна трохи охолодити їх у холодильнику або морозильній камері. Якщо вам доводиться регулярно стикатися з набряками під очима, подумайте про те, щоби постійно тримати кілька нарізаних огірків у холодильнику, щоб вони завжди були під рукою, коли вам знадобляться.

Сира картопля

Скибочки сирої картоплі — чудова альтернатива нарізаним огіркам. Вони довше залишаються прохолодними й містять крохмаль та інші речовини, які допомагають підтягнути шкіру навколо очей. Замість нарізаної картоплі можна зробити картопляний компрес: натріть сиру картоплю на тертці, загорніть її в кілька шарів марлі й покладіть на очі.

Чайні пакетики

Чай (особливо слабкоферментований зелений чай) є багатим джерелом антиоксидантів і кофеїну, які допомагають підтягнути шкіру навколо очей і зробити її більш пружною. Зелений чай додатково має протизапальні властивості, але якщо у вас немає зеленого чаю, чорний також чудово підійде. Ромашковий чай також допомагає зменшити набряки під очима. Він не містить кофеїну, але має антибактеріальні та протизапальні властивості. Ромашковий чай ефективно зменшує набряклість і почервоніння, знімає свербіння і навіть може використовуватися для лікування кон’юнктивіту.

Щоб зменшити набряки під очима, занурте два пакетики чаю в гарячу воду на п’ять хвилин. Потім вийміть їх із води, покладіть пакетики в поліетиленовий пакет і охолодіть у холодильнику або морозильній камері. Коли пакетики добре охолонуть, відіжміть зайву воду, ляжте і прикладіть пакетики до закритих повік приблизно на 15 хвилин. Якщо у вас немає часу, можна не охолоджувати пакетики, але їх однаково треба остудити, перш ніж класти на очі.

Молоко

Молоко — чудовий засіб від подразнення та набряклості очей. Воно містить молочну кислоту, яка має відбілювальний ефект на шкіру й завдяки цьому допомагає зменшити темні кола під очима. Змочіть два ватні диски в охолодженому молоці, відіжміть зайву вологу й покладіть диски на очі. Замініть їх, коли вони нагріються. Процедуру можна повторювати доти, доки не отримаєте бажаного результату.

Холод

Якщо у вашій кухні немає огірків, картоплі, молока й навіть чайних пакетиків, може допомогти простий холодний компрес. Наприклад, можна прикласти до закритих повік пакет із льодом або упаковку заморожених овочів, щоб зменшити набряклість. Не забудьте обернути компрес чистим рушником перед застосуванням, інакше можна отримати холодовий опік. Охолоджені ложки — чудова альтернатива пакету з льодом. Покладіть дві ложки в морозильну камеру або в чашку з льодом. Коли вони достатньо охолонуть, обережно покладіть тильну сторону кожної ложки на повіку або під око і злегка притисніть. Тримайте, поки ложка не нагріється.