5 рецептів домашнього цукрового скрабу для обличчя

30.11.2023 09:16

5 рецептів домашнього цукрового скрабу для обличчяЯкщо ви хочете, щоб ваша шкіра була гладенькою, свіжою та сяючою, потрібно регулярно її відлущувати. Відлущування допомагає видалити омертвілі клітини шкіри, запобігає закупорюванню пор і покращує колір обличчя. Якщо ви любите засоби для догляду за шкірою, зроблені своїми руками, спробуйте використовувати цукрові скраби для обличчя, щоб зробити шкіру бездоганно гладенькою.

Цукор — один із найкращих природних ексфоліантів. Його крихітні кристали легко видаляють омертвілі клітини з поверхні шкіри та стимулюють її оновлення. Крім того, цукор є природним зволожувачем завдяки своїй властивості притягувати воду з повітря.

Приготувати цукровий скраб у домашніх умовах можна, використовуючи цукор, рослинні олії, ефірні олії та інші інгредієнти. Роблячи цукровий скраб, треба враховувати, що різні види цукру підходять для різних типів шкіри. Наприклад, коричневий цукор м’якший за білий, тому його можна використовувати для чутливої шкіри.

Тепер, коли ви знаєте деякі основні факти, ознайомтеся із цими простими, але ефективними рецептами цукрових скрабів для обличчя.

Базовий цукровий скраб для обличчя

Базовий цукровий скраб для обличчя складається із цукру та рослинної олії, наприклад, оливкової або розтопленої кокосової. Змішайте дві столові ложки цукру і столову ложку олії в невеликій мисці, добре перемішайте. Для додаткового косметичного ефекту і приємного аромату можна додати 1–2 краплі вашої улюбленої ефірної олії. Наприклад, олія чайного дерева має антибактеріальну дію і допомагає боротися з акне.

Кінчиками пальців м’яко втирайте скраб у чисту шкіру обличчя, уникаючи зони навколо очей. Масажуйте ніжними круговими рухами близько хвилини. Змийте теплою водою і промокніть чистим рушником.

Журавлинно-цукровий скраб для обличчя

Журавлина — багате джерело вітаміну С та інших антиоксидантів. Вона покращує еластичність шкіри та запобігає передчасному старінню. Щоби приготувати цей чудовий скраб для чутливої шкіри, розімніть склянку свіжої або замороженої журавлини, додайте дві склянки цукру й половину склянки кокосової олії. Змішайте всі інгредієнти разом, додайте 12 крапель ефірної олії апельсина й ще раз добре перемішайте.

Перекладіть суміш у стерилізовану баночку й щільно закрийте кришкою. Майте на увазі, що апельсинова олія підвищує світлочутливість шкіри, тому деякий час після пілінгу треба уникати перебування на сонці.

Цукровий скраб для обличчя з огірком і м’ятою

Огірок — один із найкращих природних зволожувачів, адже він на 90 % складається з води. Інший ключовий інгредієнт, що міститься в цьому скрабі, — м’ята. Вона заспокоює шкіру та дарує відчуття свіжості. Щоби приготувати цей скраб, вам знадобиться дві з половиною склянки цукру, чотири столові ложки оливкової олії (найкраще підходить олія першого віджиму), великий огірок і дві столові ложки свіжого листя м’яти.

Подрібніть огірок і м’яту за допомогою блендера. Змішайте огірково-м’ятне пюре, цукор та оливкову олію в мисці середнього розміру. Добре перемішайте до отримання однорідної суміші. Якщо ви хочете отримати більш м’ятний скраб, додайте 1–2 краплі м’ятної олії. Перекладіть скраб у баночки або герметичні контейнери, зберігайте в холодильнику.

Шоколадно-цукровий скраб для обличчя

Рецепт для всіх любителів шоколаду. Какао — багате джерело антиоксидантів, тому цей скраб нейтралізує шкідливий вплив вільних радикалів, сповільнить процес старіння і запобіжить появі передчасних зморшок.

Змішайте чверть склянки цукру, одну восьму склянки оливкової або кокосової олії, столову ложку какао-порошку та чверть чайної ложки. ванільного екстракту в невеликій мисці. Добре перемішайте до отримання однорідної суміші. Рясно нанесіть на чисту шкіру і м’яко втирайте впродовж хвилини. Залиште на 10 хвилин для додаткового косметичного ефекту, а потім змийте теплою водою.

Цукровий скраб для обличчя з лимоном і медом

Лимон — природне джерело вітаміну С та лимонної кислоти, які допомагають вирівняти тон шкіри, освітлити сонячні та пігментні плями і звузити пори. Мед багатий на антиоксиданти. Він допомагає утримувати вологу в шкірі, зменшує кількість висипань і запобігає передчасному старінню шкіри. Лимонно-медовий скраб чудово підходить для людей зі схильною до акне шкірою, які страждають від висипань і жирного блиску.

Змішайте в мисці столову ложку оливкової олії та сік половини свіжого лимона. Додайте столову ложку меду й перемішайте або збийте віночком до однорідності. Додайте половину склянки цукру й добре перемішайте. Можна збільшити або зменшити кількість оливкової олії та цукру, щоб досягти бажаної консистенції. Нанесіть скраб на обличчя м’якими круговими рухами, потім змийте.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/876