5 речей, які потрібно змінити в догляді за шкірою, коли вам виповниться 35

01.12.2023 09:09

5 речей, які потрібно змінити в догляді за шкірою, коли вам виповниться 35З віком шкіра починає виробляти менше колагену (білка, який робить її пружною). Зрештою це призводить до перших ознак старіння, які можуть з’явитися, коли вам за тридцять, наприклад, дрібні зморшки, тьмяний колір обличчя та в’ялість шкіри. Якщо ви хочете, щоб ваша шкіра продовжувала виглядати молодою, треба змінити деякі речі в догляді за шкірою, коли вам виповниться 35 років.

Брак колагену — не єдина причина появи перших ознак старіння шкіри. Інші чинники, які можуть прискорити старіння шкіри, включають УФ-випромінювання (вплив сонця), шкідливі звички, такі як вживання алкоголю і куріння, недосипання, стрес на роботі, гормональні зміни і брак належного догляду за шкірою. Усе це призводить до пігментації, акне та інших проблем, які видають ваш вік. Однак, скоригувавши свій догляд за шкірою, можна зменшити деякі із цих ознак.

Підтримуйте належний рівень зволоження шкіри

З віком шкіра починає виробляти менше себуму (шкірного сала), що робить зморшки ще більш помітними. У двадцять років можна іноді забувати користуватися зволожувальним кремом, і шкіра однаково виглядатиме добре, але коли вам за тридцять, потрібно постійно стежити за тим, щоб шкіра була зволоженою. Придбайте якісний зволожувальний крем з антиоксидантами та SPF, наносьте його регулярно й пийте достатньо води, адже зволоження зсередини також важливе. Також варто принаймні раз на тиждень балувати себе інтенсивною зволожувальною маскою.

Спробуйте ретинол

Ретинол (вітамін А) важливий для гостроти зору, правильного функціонування епітеліальних клітин, нормального утворення еритроцитів тощо. Ретинол та його похідні (наприклад, ретинил пальмітат) широко використовуються в косметичних та медичних засобах для шкіри, які допомагають лікувати акне, кератоз та деякі інші шкірні захворювання.

Зволожувальні засоби з ретинолом позитивно впливають на регенерацію клітин шкіри. Вони підтягують шкіру, роблять її свіжою та сяючою і навіть зменшують дрібні зморшки. Ретинол також допомагає позбутися відмерлих клітин на поверхні шкіри, запобігаючи тьмяному кольору обличчя.

Вживайте заходів, щоб для мінімізувати пігментацію

Так звані вікові пігментні плями пов’язані зі старінням і впливом сонця. Зазвичай вони починають з’являтися у віці від 40 років, але якщо ви хочете запобігти небажаній пігментації, треба почати вживати відповідні заходи, як тільки вам виповниться 35 років. Завжди використовуйте сонцезахисний крем для захисту шкіри від УФ-променів і наносьте сироватки, багаті на антиоксиданти, які допомагають запобігти пігментації і освітлити колір обличчя.

Якщо у вас уже є пігментні плями, спробуйте відлущувальні засоби, що містять гліколеву або молочну кислоту. До речі, ретинол також допомагає контролювати пігментацію, тому зволожувальні креми з ретинолом, про які ми згадували раніше, дозволять вам вбити двох зайців одним пострілом.

Використовуйте крем для шкіри навколо очей

Якщо крем для шкіри навколо очей ще не є частиною вашого догляду за шкірою, треба почати використовувати його якомога швидше. На тонкій шкірі навколо очей першими з’являються зморшки (відомі як «гусячі лапки»). Крім того, темні кола та мішки під очима — одні з перших ознак, які видають справжній вік жінки.

Щоб зберегти шкіру свіжою та зменшити ознаки втоми і старіння, треба наносити крем для шкіри навколо очей двічі на день. Якщо ви страждаєте від набряків і темних кіл, вам потрібен крем, що містить кофеїн. Для боротьби з мішками під очима та «гусячими лапками» обирайте крем, що містить антиоксиданти, пептиди, колаген та гіалуронову кислоту.

Будьте ніжні зі своєю шкірою

З віком шкіра може стати більш чутливою, тому потрібно відмовитися від жорстких відлущувальних засобів та інших продуктів, які можуть спричинити подразнення і пошкодження. Замість абразивних скрабів обирайте м’які хімічні пілінги, замість мила — ніжні засоби для вмивання тощо. Вмивайтеся теплою водою, а не гарячою, і не розтирайте шкіру рушником після вмивання, а просто промокніть насухо.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/880