6 порад для збереження яскравого кольору волосся

04.12.2023 09:04

6 порад для збереження яскравого кольору волоссяТренд на кольорове волосся тримається вже декілька років і, ймовірно, залишатиметься актуальним в осяжному майбутньому. Можливо, ви навіть замислювалися про те, щоби пофарбувати волосся в рожевий або зелений колір… а може, уже це зробили! На жаль, одним із недоліків яскравих кольорів волосся є те, що вони починають тьмяніти раніше, ніж натуральні. Пропонуємо кілька порад, як зберегти яскравий колір волосся надовго.

Пам’ятайте, що одні кольори тьмяніють швидше, ніж інші

Незалежно від того, як старанно ви намагаєтеся зберегти колір волосся, деякі кольори тьмяніють швидше, ніж інші, й із цим нічого не поробиш. Кольори, які мають червону основу (наприклад, пурпурний або насичений рожевий), зазвичай фарбують волосся сильніше і тримаються довше, ніж синій або зелений. Звичайно, багато залежить від якості фарби, яку ви використовуєте; високоякісна синя фарба, швидше за все, протримається довше, ніж дешева червона.

Приймаючи рішення про вибір кольору, враховуйте, як він буде вицвітати. Наприклад, рожевий колір із часом стає персиковим, фіолетовий — сріблястим, а синій — сірим. І всі ці кольори можуть виглядати на вас розкішно! Тому, обираючи фарбу, думайте про всю палітру, а не тільки про найяскравіший кінець спектру.

Забудьте про гарячий душ

Яскраві пігменти зазвичай не проникають до самої серцевини волосин, а тримаються ближче до кутикули (зовнішнього шару волосся). Гаряча вода піднімає кутикулу і змиває пігмент, через що колір тьмяніє швидше. Щоб зберегти яскравість волосся, мийте його не гарячою, а теплою водою, яка не так сильно піднімає кутикулу; оптимально, щоби температура води була настільки низькою, наскільки ви можете витримати без ризику застудитися.

Використовуйте безсульфатні шампуні

Жорсткі поверхнево-активні речовини, такі як лаурил/лаурет сульфат натрію (SLS/SLES), також піднімають кутикулу та змушують волосся швидше тьмяніти. Якщо у ви пофарбували волосся в яскравий колір, обирайте м’які безсульфатні шампуні й не мийте голову занадто часто. Одного, максимум двох разів на тиждень буде достатньо, якщо у вас не дуже жирне волосся. Можна також спробувати ковошінг (миття тільки з кондиціонером), щоб захистити волосся від поверхнево-активних речовин. Сухий шампунь допоможе в ситуаціях, коли потрібно трохи освіжити волосся.

Захищайте волосся від зовнішніх впливів

Ультрафіолетове випромінювання руйнує пігмент у волоссі, через що колір тьмяніє швидше. Щоб захистити волосся від сонця, завжди носіть капелюх, коли перебуваєте на сонці, і використовуйте засоби для укладання із SPF. Також треба захищати волосся від хлорованої води в басейні, надягаючи спеціальну шапочку, а також уникати гарячого укладання та сушіння феном, оскільки високі температури небезпечні для яскравого кольору волосся.

Додайте трохи фарби в кондиціонер

Якщо ви вважаєте, що колір вашого волосся тьмяніє занадто швидко, додайте трохи фарбиу, яку використовували для фарбування волосся, у кондиціонер або маску для волосся і залиште суміш на волоссі на деякий час (чим довше — тим краще). Однак будьте готові до того, що це може призвести до стійких плям на рушниках і наволочках. До речі, деякі виробники фарб для волосся випускають відтінкові кондиціонери спеціально для того, щоб допомогти споживачам зберегти колір.

Підтримуйте здоров’я волосся

Гарний колір починається зі здорового волосся. Сухе, тьмяне, пошкоджене волосся погано утримує пігмент і легко тьмяніє. Обов’язково використовуйте якісний освітлювач, коли фарбуєте волосся (на жаль, майже неможливо отримати яскравий колір без попереднього знебарвлення, якщо тільки ви не блондинка з дуже світлим волоссям), а також слідкуйте за тим, щоб ваше волосся отримувало достатньо зволоження та живлення. Маски для волосся та відновлювальні засоби з протеїном — ваші найкращі друзі! Якщо ваше волосся схильне до посічених кінчиків, регулярно підрівнюйте його, щоб зачіска виглядала охайно.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/882