8 дивовижних переваг гелю алое вера для вашої шкіри та волосся

05.12.2023 08:54

8 дивовижних переваг гелю алое вера для вашої шкіри та волоссяСік листя алое вера можна знайти в багатьох засобах особистої гігієни завдяки його зволожувальним та заспокійливим властивостям. Деякі виробники навіть випускають гель алое вера — багатофункціональний засіб для догляду за шкірою та волоссям, який на 90–99 % складається із чистого соку листя алое вера. Які основні переваги гелю алое вера?

Алое вера (Aloe barbadensis) — сукулентна рослина, що походить з Аравійського півострова. Сьогодні алое широко культивують у тропічному кліматі по всьому світу для сільськогосподарського, лікарського та косметичного використання. Гель алое вера — це засіб особистої гігієни на основі соку листя алое вера з невеликим додаванням інших інгредієнтів (рослинних екстрактів, натуральних загусників і консервантів тощо). Його рекламують як зволожувальний та протизапальний засіб. Розглянемо докладніше переваги гелю алое вера для шкіри та волосся.

#1. Чудовий зволожувач. Як ми вже згадували вище, гель алое вера — чудовий зволожувач, який підходить для всіх типів шкіри, у тому числі дуже чутливої. Він вбирається майже миттєво, не залишаючи липких або жирних слідів, а шкіра після нього шовковиста і м’яка. Гель алое пом’якшує шкіру, не забиваючи пори, і зберігає її зволоженою протягом усього дня.

#2. Має заспокійливі та загоювальні властивості. Гель алое вера має протизапальну та охолоджувальну дію, що робить його ідеальним засобом для шкіри, що обгоріла на сонці, та чудовим засобом після гоління або епіляції. Алое заспокоює подразнену й запалену шкіру, а також скорочує час загоєння опіків, порізів, укусів комах та інших незначних пошкоджень шкіри завдяки високому вмісту антиоксидантів і здатності прискорювати регенерацію клітин шкіри.

#3. Допомагає запобігти передчасному старінню шкіри. Антиоксиданти, що містяться в гелі алое вера, дещо нейтралізують шкідливий вплив вільних радикалів, а отже, допомагають сповільнити процес старіння. Крім того, він має здатність зменшувати пігментацію і покращувати колір обличчя, допомагаючи в такий спосіб візуально «скинути» пару років.

#4. Допомагає боротися з акне. Завдяки антимікробним та протизапальним властивостям алое вера усуває бактерії, що спричиняють акне. Також він має в’яжучі властивості, тобто звужує пори й у такий спосіб допомагає попередити появу висипань. В аюрведичній медицині алое навіть використовується для лікування псоріазу, екземи та деяких інших хронічних захворювань шкіри.

#5. Можна використовувати як гель для брів. Якщо вам потрібно якнайшвидше надати бровам доглянутого вигляду, але у вас немає гелю для брів, спробуйте замість нього гель алое вера. Змочіть чистий аплікатор для туші в гелі алое вера й нанесіть його на брови. Це допоможе приборкати волоски, не роблячи брови липкими.

#6. Можна використовувати як засіб для зняття макіяжу. Гель алое вера може замінити засіб для зняття макіяжу. Лосьйони для зняття макіяжу для водостійкої туші й підводки можуть містити агресивні хімічні речовини, тому що стійкі засоби для макіяжу очей буває дуже важко видалити. Гель алое вера — м’яка альтернатива. Він ефективно видаляє навіть водостійкий макіяж, не пересушуючи й не подразнюючи ніжну шкіру навколо очей.

#7. Покращує ріст волосся і зменшує лупу. Місцеве нанесення гелю алое вера на шкіру голови може прискорити ріст волосся та зменшити кількість лупи. Гель алое видаляє мертві клітини зі шкіри голови, що дозволяє волоссю краще рости, а також усуває бактерії та грибки, які спричиняють лупу. Крім того, він заспокоює подразнену шкіру голови й допомагає підтримувати її нормальний pH-баланс.

#8. Можна використовувати як кондиціонер для волосся. Завдяки своїм зволожувальним та відновлювальним властивостям гель алое вера можна використовувати замість звичайного кондиціонера для волосся або навіть як незмивний засіб для догляду за волоссям. Він поповнює втрачену вологу, відновлює пошкоджену структуру волосся, робить його гладеньким і слухняним, повертає природний блиск.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/883