4 домашні маски для обличчя з гелем алое вера

06.12.2023 08:57

4 домашні маски для обличчя з гелем алое вераГель алое вера — популярний інгредієнт магазинної та саморобної косметики завдяки своїм зволожувальним, антисептичним, протизапальним і заспокійливим властивостям. Якщо ви любите засоби для догляду за шкірою, зроблені своїми руками, спробуйте ці домашні маски для обличчя з гелем алое вера для всіх типів шкіри.

Гель алое вера виготовляється зі свіжовичавленого соку листя алое вера з додаванням інших натуральних інгредієнтів, таких як рослинні екстракти, полісахариди та натуральні загусники. У складі масок для обличчя він допомагає утримувати вологу, заспокоює подразнену та обгорілу шкіру, запобігає сухості та лущенню, прискорює загоєння дрібних пошкоджень шкіри та висипань, підвищує еластичність шкіри та покращує колір обличчя. Маски для обличчя з гелем алое вера підходять для всіх типів шкіри, у тому числі для дуже чутливої.

Маска проти акне з мускатним горіхом і лимоном

Мускатний горіх — це аюрведичний засіб, який доповнює і посилює антибактеріальну та протизапальну дію гелю алое вера. Він допомагає очистити пори й регулювати секрецію шкірного сала в епідермісі, усуває акне й запобігає утворенню слідів від прищів. Маска також містить лимонний сік, який освітлює пігментацію і покращує колір обличчя.

Змішайте столову ложку гелю алое вера, чверть чайної ложки дрібно змеленого мускатного горіха й кілька крапель свіжовичавленого лимонного соку. Добре перемішайте, нанесіть на шкіру й залиште на 15–20 хвилин. Змийте теплою водою. Повторюйте процедуру щодня, щоб зробити шкіру чистою та позбутися прищів.

Освітлювальна маска з куркумою

Як і мускатний горіх, куркума широко використовується в аюрведичній медицині. Вона має антисептичну дію, допомагає освітлити шкіру, зменшує пігментації та перешкоджає появі темних плям від акне. Крім куркуми, ця маска містить мед, який забезпечує шкіру необхідними поживними речовинами й допомагає утримувати вологу. Тож будьте обережні, якщо у вас чутливість до меду або інших продуктів бджільництва.

Змішайте столову ложку меду із чайною ложкою порошку куркуми. Добре перемішайте й додайте дві столові ложки гелю алое вера. Нанесіть цю пасту на обличчя та шию, залиште щонайменше на 20 хвилин, а потім змийте звичайною водою. Повторюйте принаймні двічі на тиждень, щоб зменшити засмагу та пігментацію.

Аюрведична маска з мултані міті

Мултані міті (фулерова земля) — це різновид косметичної глини, яка ретельно очищає пори, поглинаючи бруд і надлишки шкірного сала. Замість мултані міті можна використовувати більш поширений каолін (білу глину). Маски для обличчя з глиною ідеально підходять для нормальної, комбінованої, жирної та проблемної шкіри.

Змішайте столову ложку мултані міті та чайну ложку гелю алое вера. Додайте трохи холодного молока (якщо у вас немає підвищеної чутливості або алергії на молочні продукти) або трояндової води, щоб відрегулювати консистенцію пасти. Вона не має бути ні надто густою, ні надто рідкою. Нанесіть маску на обличчя і залиште на 10–15 хвилин, а потім змийте теплою водою.

Освіжальна маска із зеленим чаєм

Зелений чай цінується за свої антиоксидантні властивості. Він нейтралізує негативний вплив вільних радикалів, справляє освіжальний і омолоджувальний ефект, а також покращує еластичність шкіри. Маска також містить глину, яка допомагає очистити шкіру, і лаванду, яка має заспокійливу й загоювальну дію.

Змішайте склянку води і трохи зеленого чаю в невеликій каструлі. Доведіть до кипіння, зніміть із вогню і дайте чаю настоятися принаймні 30 хвилин. Коли чай буде готовий, процідіть його, щоби позбутися чаїнок. Змішайте чай із половиною склянки каоліну або будь-якої іншої косметичної глини, половиною склянки гелю алое вера і 8–10 краплями ефірної олії лаванди. Паста може здатися занадто рідкою, але вона загусне, тому не додавайте більше глини.

Нанесіть маску на обличчя і залиште до повного висихання (це займе приблизно 30 хвилин). Змийте теплою водою і нанесіть зволожувальний крем. Залишки маски можна перекласти в чисту скляну баночку з кришкою та зберігати у дверцятах холодильника.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/884