6 переваг оливкового сквалану для вашої шкіри

13.12.2023 08:25

6 переваг оливкового сквалану для вашої шкіри Здорова шкіра виробляє шкірне сало, яке повинно зберігати її м’якою, зволоженою та захищеною. На жаль, воно не може повністю запобігти випаровуванню води з глибоких шарів шкіри, тому більшості людей потрібно використовувати зволожувальні засоби (креми, лосьйони, олії тощо), щоб компенсувати втрату вологи. Одним із найпоширеніших інгредієнтів, який можна знайти у зволожувальних засобах для шкіри, є сквалан, який отримують із різних джерел, у тому числі оливкової олії. Які основні переваги оливкового сквалану для вашої шкіри?

Насамперед давайте з’ясуємо, що таке сквалан. Шкірне сало людини в основному складається з тригліцеридів, воскових ефірів, вільних жирних кислот і сквалену. Сквален — це органічна сполука, яка відіграє важливу роль у змащенні та захисті шкіри. Його похідне, сквалан, використовується в косметичних препаратах як пом’якшувальний засіб. Властивості сквалану подібні до властивостей сквалену, але сквалан більш стабільний, тому в засобах із ним можна використовувати менше консервантів.

Сквалан уперше був отриманий зі сквалену шляхом гідрогенізації (обробки воднем) в 1916 році і представлений як пом’якшувальний засіб в 1950-х роках. Спочатку його отримували з печінки акул, але сьогодні більшість сквалану, що використовується в косметичній промисловості, отримують із рослинних джерел, таких як оливкова олія, рисові висівки, цукрова тростина, зародки пшениці, насіння амаранту та інші. Яку саме користь ваша шкіра може отримати від зволожувальних засобів з оливковим скваланом?

Він добре поглинається

Сквалан дуже схожий на сквален, який, як ми вже згадували вище, входить до складу шкірного сала людини. Це означає, що сквален швидко поглинається шкірою і не залишає жирних слідів на її поверхні. Крім того, його здатність легко проникати в шкіру робить сквалан чудовим носієм для інших активних інгредієнтів у косметиці.

Він некомедогенний

Здатність сквалану імітувати шкірне сало означає, що він не є комедогенним; він не закупорює пори, що робить його чудовим пом’якшувальним засобом для шкіри, схильної до висипань. Крім того, він допомагає усунути патогенні бактерії, які спричиняють запалення шкіри та акне.

Він підходить для всіх типів шкіри

Власне, це логічний висновок із попередніх пунктів. Як некомедогенний зволожувач сквалан можна використовувати для зволоження будь-якого типу шкіри, у тому числі чутливої, вікової та схильної до акне. Згідно з токсикологічними дослідженнями, у концентраціях, що використовуються в косметичних препаратах, сквалан має низьку гостру токсичність і не вважається подразником або контактним алергеном.

Його можна використовувати для лікування деяких захворювань шкіри

Сквален і сквалан чудово заспокоюють і регенерують шкіру, яка страждає від захворювань, що характеризуються почервонінням, свербінням, сухими ділянками й лущенням. До них належать екзема (дерматит) і псоріаз. Однак треба пам’ятати, що самолікування може бути шкідливим, тому перше, що вам потрібно зробити, якщо у вас є запалення шкіри, — це звернутися до лікаря.

Він захищає шкіру

Сквалан не тільки зволожує шкіру, але й допомагає захистити її від негативного впливу вільних радикалів, УФ-випромінювання та інших чинників довкілля. Зволожувальні засоби зі скваланом зменшують ознаки старіння і пігментацію шкіри, стимулюють оновлення клітин шкіри, покращують її еластичність. Але засоби з SPF однаково потрібно використовувати, оскільки креми зі скваланом не є повноцінною заміною сонцезахисного крему.

Він натуральний і веганський

Ми вже згадували про це, але не завадить повторити. Часи, коли косметичний сквалан косметичного отримували з олії печінки акули, минули. Більшість косметичних продуктів із цим інгредієнтом містять оливковий сквалан, який отримують із натурального й поновлюваного джерела. Він стабільний, екологічно чистий і cruelty-free, що робить його чудовим інгредієнтом для догляду за шкірою для веганів та екологічно свідомих споживачів.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/896