5 дивовижних переваг олії брінгараджа для вашого волосся

17.01.2024 09:07

5 дивовижних переваг олії брінгараджа для вашого волоссяАюрведа, що виникла в Індії, поширилася в багатьох країнах за межами Індійського субконтиненту. Ця система традиційної медицини використовує трави, мінерали та інші натуральні інгредієнти для лікування та особистої гігієни. Однією з найпопулярніших аюрведичних трав є брінгарадж. З неї виготовляють олію, яка має широкий спектр дивовижних властивостей для волосся.

Брінгарадж — це аюрведична назва Eclipta prostrata, виду рослин із родини айстрових. Вона в кліматах від теплого помірного до тропічного по всьому світу, у тому числі в Індії, Непалі, Китаї, Таїланді і Бразилії.

Брінгарадж цінується в традиційній медицині за високий вміст різних фітохімічних речовин, таких як флавоноїди, тритерпени, стерини, стероїди, похідні трифену, поліацетилени, поліпептиди та куместани. Олія брінгараджа, отримана змішуванням екстракту брінгараджа з кокосовою або іншою рослинною олією, найчастіше використовується для догляду за волоссям завдяки своїй здатності робити його міцнішим і покращувати ріст. Які саме переваги олії брінгараджа для волосся?

1. Покращує ріст волосся і зменшує його випадіння

Коли ви втираєте олію брінгараджа в шкіру голови, вона допомагає прискорити кровообіг, забезпечуючи фолікули достатньою кількістю поживних речовин і кисню для росту здорового волосся. У результаті волосся менше випадає і швидше росте.

2. Знімає сухість та свербіння шкіри голови

Як і більшість інших косметичних рослинних олій, олія брінгараджа має властивості утримувати вологу. Вона легко проникає в шкіру голови й запобігає сухості, свербінню та лущенню, не роблячи волосся жирним на вигляд і на дотик. Крім того, олія брінгараджа має протизапальну дію.

3. Бореться з лупою

Є багато причин появи лупи, але найчастіше її спричиняють мікроорганізми (певні види бактерій або дріжджоподібний грибок Malassezia furfur). Олія брінгараджа має антисептичні властивості, тобто вона ефективно знищує патогенні бактерії та грибки, які розмножуються в шкірному салі на шкірі голови.

4. Запобігає ламкості волосся та посіченим кінчикам

Завдяки своїм зволожувальним і поживним властивостям олія брінгараджа ефективно зміцнює волосся, покращує його структуру, еластичність і гнучкість, запобігаючи ламкості та посіченим кінчикам.

5. Відновлює здоровий блиск

Здорове волосся має блиск, який важко сплутати із чимось іншим. Надаючи волоссю необхідну вологу та поживні речовини, олія брінгараджа відновлює здоровий блиск і не дає волоссю виглядати тьмяним і схожим на солому.

Як використовувати олію брінгараджа для росту волосся

Найчастіше олію брінгараджа використовують як засіб для росту волосся. Щоби прискорити ріст волосся, потрібно розігріти дві столові ложки олії на водяній бані або мікрохвильовій печі до комфортної температури, нанести олію на шкіру голови і злегка помасажувати. Потім одягніть шапочку для душу, укутайте голову рушником і залиште олію на 30–45 хвилин. Нарешті, ретельно вимийте волосся безсульфатним шампунем. Для видимого ефекту застосовуйте олію брінгараджа 2–3 рази на тиждень.

Для отримання додаткових переваг для волосся можна поєднувати олію брінгарадж з іншими косметичними оліями або аюрведичними травами. Наприклад, кунжутна олія забезпечує додатковий захист від ультрафіолету, амла (індійський аґрус) має антиоксидантні властивості й тому запобігає передчасній сивині, кокосова олія запобігає сухості й пухнастості волосся, а рицинова олія покращує загальний стан і текстуру волосся.