3 домашні маски для обличчя із зеленого чаю матча для всіх типів шкіри

23.01.2024 09:19

Маски для обличчя із зеленого чаю матчаЗелений чай матча використовується в китайських і японських чайних церемоніях упродовж століть, але на заході він став популярним порівняно нещодавно, значною мірою завдяки кав’ярням, які продають матча-лате. Але порошок матча можна використовувати не лише для приготування напоїв, а й у домашній косметиці. Пропонуємо три рецепти масок для обличчя з матча, які ви можете спробувати в домашніх умовах.

Більшість видів чаю (чорний, зелений, жовтий, білий, улун тощо) отримують із листя рослини Camellia sinensis. Основні відмінності між різновидами чаю пов’язані зі ступенем окиснення (ферментації). Зелений чай піддається найменшій ферментації серед усіх видів чаю, завдяки чому його фітохімічний склад найближчий до свіжого чайного листя. Як наслідок, він багатий на кофеїн і антиоксиданти.

Матча (маття) — це дуже дрібний порошок, зроблений зі спеціальним чином вирощеного та обробленого листя зеленого чаю. Рослини для виробництва матча вирощують у тіні, що забезпечує більш високий вміст кофеїну та антиоксидантів, ніж у звичайному зеленому чаї. Завдяки вмісту антиоксидантів матча бореться з вільними радикалами, які спричиняють передчасне старіння шкіри. Саме тому порошок матча широко використовується в антивікових, омолоджувальних та відновлювальних масках для обличчя.

Проста маска для обличчя із зеленого чаю матча

Найпростіший спосіб зробити маску для обличчя з матча — змішати чайну ложку порошку матча з приблизно такою ж кількістю меду (точна кількість меду залежатиме від його консистенції). Нанесіть суміш на очищену шкіру обличчя та шиї, залиште на 10–15 хвилин і змийте теплою водою або зніміть вологим ватним диском. Ця маска заспокоює шкіру, вирівнює її тон, підвищує еластичність і допомагає шкірі утримувати вологу.

Якщо у вас жирна шкіра, можна замінити мед гелем алое вера або водою, а якщо суха — додати трохи кокосової олії для більшої поживності. Ще одна чудова альтернатива меду — грецький йогурт або сметана. Вони забезпечать шкіру поживними речовинами і вирівняють тон завдяки вмісту молочної кислоти.

Маска для обличчя з матча та бентонітової глини

Ця маска має ефект 3-в-1: бентонітова глина очищає шкіру, матча забезпечує її антиоксидантами, а кокосова олія та алое вера активно зволожують і живлять шкіру. Ця маска подарує вашій шкірі миттєвий заряд бадьорості і відчуття свіжості.

У мисці змішайте три столові ложки бентонітової глини, дві столові ложки розтопленої кокосової олії та по столовій ложці порошку матча й гелю алое вера. Перемішуйте всі інгредієнти ложкою, доки не почне утворюватися паста. Повільно додайте 100 мл міцного зеленого чаю, продовжуючи перемішувати. Додайте 6 крапель ефірної олії м’яти і 4 краплі ефірної олії евкаліпта. Перемішуйте, доки паста не набуде густої і липкої консистенції.

Нанесіть пасту на чисту, вологу шкіру обличчя та шиї. Залиште на 15 хвилин, а потім змийте теплою водою.

Маска для обличчя з огірком і матча після сонячних опіків

Сонячні опіки призводять до почервоніння, свербіння та лущення шкіри, яка відчайдушно потребує зволоження та заспокоєння. Гель алое вера та огірок, що входять до складу цієї маски, зволожують і заспокоюють обгорілу шкіру, а порошок матча стимулює її регенерацію завдяки антиоксидантам.

Очистіть і натріть на тертці невеликий огірок. Додайте половину склянки гелю алое вера й чайну ложку порошку матча, ретельно перемішайте. Можна також додати 200 мг розтовченого в порошок аспірину для додаткового протизапального ефекту, але це необов’язково.

Нанесіть маску на шкіру, залиште на 15 хвилин, змийте теплою водою. Якщо свербіж або печіння, спричинені сонячним опіком, посилюються, змийте маску негайно.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/940