Що таке бульбашкові маски й чи працюють вони насправді?

24.01.2024 09:37

Що таке бульбашкові маски й чи працюють вони насправдіКорейські косметичні бренди постійно вигадують нові продукти, щоб вразити наявних споживачів і завоювати нових. А коли новий азійський б’юті-тренд вибухає в соцмережах, західні бренди починають створювати схожі продукти, щоби теж заробити на ажіотажі навколо азійської косметики. Бульбашкові маски — один із таких продуктів. Що таке бульбашкові маски і як вони працюють?

На перший погляд бульбашкова маска виглядає так само, як і будь-яка інша маска для обличчя. Але як тільки ви наносите її на обличчя, ви бачите (і відчуваєте) різницю, тому що маска починає пускати бульбашки (звідси й назва). До складу бульбашкових масок входить кисень або вуглекислий газ, завдяки чому вони піняться при контакті с повітрям, створюючи на шкірі бульбашки, які роблять вас схожими на пухнасту хмаринку (або милого монстра, на ваш вибір).

Бульбашкові маски випускаються в різних форматах (кремові, глиняні, тканинні), але основна задача таких масок зазвичай — очищення шкіри. Більшість бульбашкових масок допомагають позбутися надлишку шкірного сала, запобігти чорним цяткам та нормалізувати водно-жировий баланс і рівень pH шкіри. Для цього вони містять очищувальні та детоксикаційні інгредієнти.

Але для чого потрібні бульбашки? Насамперед, вони чарівні та веселі! Якщо ви коли-небудь користувалися корейською косметикою, то вже знаєте, що багато корейських продуктів незвичні інгредієнти, мають дивні назви та милу упаковку. Саме завдяки цьому корейська косметика привертає увагу: для багатьох споживачів те, як їхні засоби для догляду за шкірою виглядають і відчуваються, так само важливо, як і те, як вони працюють.

Тож, звісно, бульбашкові маски насамперед натуральні та ефективні, але на додаток до цього вони приємно відчуваються на шкірі і просто милі. З іншого боку, деякі люди не отримують задоволення від бульбашок, тож усе індивідуально. Ми вважаємо, що єдиний спосіб з’ясувати, до якого табору ви належите — це спробувати продукт. Якщо маска вам не сподобається, завжди можна віддати її подрузі, яка любить подібні штуки.

Звичайно, це не єдина перевага бульбашкових масок. Окрім того, що крихітні бульбашки дарують приємне відчуття поколювання та ідеально підходять для креативних селфі в Інстаграмі, вони ще й корисні для вашої шкіри. Бульбашки допомагають ключовим активним інгредієнтам маски проникати глибше в шкіру, що посилює її поживну та зволожувальну дію. Багато косметичних продуктів, збагачених киснем або вуглекислим газом, більш поживні, ніж їхні звичайні аналоги, створені на основі аналогічних активних інгредієнтів.

Крім того, бульбашки роблять дуже ніжний масаж шкіри шкіри. Вони покращують мікроциркуляцію в епідермісі, а також допомагають забезпечити клітини шкіри киснем. Як результат, маски з бульбашками розслаблюють м’язи обличчя, покращують його колір і зберігають свіжість і сяйво шкіри впродовж декількох годин після процедури.

Зверніть увагу, що бульбашки можуть трохи вийти з-під контролю, тому не наносьте маску надто близько до ніздрів, щоби випадково її не вдихнути. Бульбашки самі по собі не мають спричинити подразнення, але не можна виключати ймовірність підвищеної чутливості до інших інгредієнтів. Як і з будь-яким іншим новим засобом для догляду за шкірою, важливо спочатку протестувати маску, тобто нанести трохи засобу на згин ліктя за 48 годин до першого використання. Якщо немає почервоніння, свербіння або інших ознак подразнення, маску можна використовувати.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/941