5 інгредієнтів, на які варто звернути увагу в сироватках для обличчя

29.01.2024 09:22

5 інгредієнтів, на які варто звернути увагу в сироватках для обличчя Сироватка для обличчя — чудовий засіб для інтенсивного догляду за шкірою, тому що сироватки містять високу концентрацію активних інгредієнтів, що дозволяє їм швидко та ефективно досягти видимого ефекту. Ось 5 популярних активних інгредієнтів, на які варто звернути увагу в сироватках для обличчя.

Ретинол

Ретинол — одна з багатьох форм вітаміну А. Ретинол і деякі його похідні (ретиноїди) широко використовуються в засобах для догляду за шкірою, у тому числі в сироватках для обличчя, завдяки своїм відлущувальним, розгладжувальним та антивіковим властивостям.

Сироватки для обличчя з ретинолом допомагають позбутися відмерлих клітин шкіри (хоча якщо вам потрібна ретельна ексфоліація, краще використовувати хімічні пілінги з органічними кислотами або ензимами), стимулюють вироблення колагену в шкірі, зменшують дрібні і глибокі зморшки, запобігають появі акне, вирівнюють тон шкіри і зменшують пігментацію.

Але варто пам’ятати, що ретинол робить шкіру більш вразливою до ультрафіолетового випромінювання, тому треба поєднувати сироватки для обличчя на основі ретинолу із сонцезахисними засобами та уникати перебування на сонці одразу після нанесення сироватки.

Вітамін С

Аскорбінова кислота, широко відома як вітамін С, є одним із найпотужніших антиоксидантів. Важливість антиоксидантів для шкіри полягає в тому, що вони борються з вільними радикалами — хімічними сполуками, які належать до чинникыв, що сприяють старінню шкіри.

Сироватки для обличчя з вітаміном С чудово підходять для жінок у віці від тридцяти до сорока років. Вони захищають шкіру від негативного впливу довкілля та стресу, покращують синтез колагену в епідермісі, підвищують імунітет, освітлюють шкіру й повертають їй здорове сяйво.

Колаген

Колаген — це структурний білок, який відповідає за еластичність шкіри. З віком шкіра починає виробляти менше колагену, що призводить до появи тонких ліній, зморшок, опущених повік та інших ознак старіння.

Антивікові сироватки для обличчя містять колаген у розчинній формі (гідролізований колаген), який компенсує брак природного колагену й покращує структуру шкіри. Такі сироватки покликані зробити шкіру більш пружною і підвищити її еластичність, розгладити «гусячі лапки» і дрібні зморшки, зменшити глибину зморшок і сповільнити процес старіння.

Гіалуронова кислота

Гіалуронова кислота — один із найефективніших зволожувальних інгредієнтів. Вона допомагає утримувати вологу в епідермісі й у таки спосіб гарантує, що ваша шкіра завжди залишатиметься зволоженою. Крім того, гіалуронова кислота відіграє важливу роль у загоєнні шкіри. Вона прискорює регенерацію клітин шкіри, захищає від інфекцій та запобігає запаленням.

У сироватках для обличчя гіалуронову кислоту часто поєднують із ретинолом, оскільки вважається, що ці два інгредієнти врівноважують один одного. Гіалуронова кислота підсилює антивіковий ефект ретинолу й захищає шкіру від пошкодження ультрафіолетом.

Коензим Q10

Коензим Q10 (кофермент Q10), також відомий як убіхінон, відіграє важливу роль у низці біологічних процесів, у тому числі в клітинному диханні. Він широко використовується як косметичний інгредієнт завдяки своїй здатності зменшувати видимість зморшок і робити вікову шкіру молодшою, запобігати зневодненню і стимулювати регенерацію клітин шкіри.

Сироватки для обличчя з коензимом Q10 зазвичай мають антивікові властивості. Вони покращують здатність шкіри виробляти колаген та еластин, яка знижується з віком. У результаті шкіра стає більш пружною, а її еластичність і пружність покращуються. Крім того, коензим Q10 діє як сильний антиоксидант, захищаючи шкіру від пошкодження вільними радикалами.

Звичайно, не буває сироваток для обличчя, яка б містили всі ці інгредієнти одночасно — але вони й не потрібні. Більшість сироваток містять один або два активних інгредієнти, а вибирати ту, яка вам найкраще підійде, треба залежно від ефекту, якого ви хочете досягти: зволоження, запобігання старінню, боротьба з пігментацією тощо.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/946