6 переваг масок-плівок для обличчя

30.01.2024 09:44

6 переваг масок-плівок для обличчяКосметичні тренди постійно з’являються і зникають, але деякі з них залишаються з нами надовго. Наприклад, маски-плівки для обличчя залишаються популярними вже досить давно й навряд чи найближчим часом втратять популярність. Які саме переваги масок-плівок для обличчя зробили їх такими затребуваними?

Маски-плівки називаються так тому, що застигають на обличчі, утворюючи тонку плівку, яку потім можна легко зняти. У цьому процесі є щось неймовірно приємне — напевно, те, що ви буквально відчуваєте, як ваша шкіра стає м’якою і гладенькою, і можете побачити на плівці все те, що маска «витягла» з ваших пор. Завдяки своїм очищувальним властивостям маски-плівки є чудовою альтернативою скрабам для обличчя та хімічним пілінгам. Отже, у чому саме полягають їхні переваги?

Вони ефективно і водночас дбайливо відлущують шкіру

Маски-плівки видаляють зовнішній шар відмерлих клітин шкіри разом із пилом, брудом і надлишком шкірного сала, роблячи шкіру чистою, гладенькою і сяючою. Вони вважаються більш м’якими, ніж цукрові/сольові скраби, які можуть подряпати шкіру, або хімічні пілінги, які можуть спричинити подразнення в людей із чутливою шкірою. Звичайно, часте відлущування не дуже корисне для шкіри, незалежно від типу пілінгу, який ви використовуєте, тому не варто використовувати маски-плівки частіше, ніж раз на тиждень.

Вони очищають пори

На додаток до очищення поверхні шкіри маски-плівки видаляють частину бруду і шкірного сала з пор — ви наочно це побачите, коли знімете плівку з обличчя. Звісно, глибоке очищення пор такі маски не забезпечать, але вони принаймні зроблять чорні цятки менш помітними, а шкіру — чистішою. Для кращого очищення та детокс-ефекту обирайте маски, які містять активоване вугілля або глину — обидва інгредієнти є чудовими абсорбентами.

Вони борються із жирним блиском

Маски-плівки видаляють надлишки шкірного сала, не пересушуючи шкіру (звісно, якщо не використовувати їх занадто часто). Це означає, що вони допомагають позбутися жирного блиску й роблять шкіру матовою. Якщо у вас комбінована шкіра, маску можна наносити лише на Т-зону (ніс, лоб і підборіддя), щоб вирівняти колір обличчя.

Вони допомагають позбутися «персикового пушку»

Хоча тонке волосся на обличчі не завжди помітне, деякі люди шукають способи позбутися «персикового пушку». Маски-плівки прилипають до тонких волосків на шкірі і м’яко висмикують їх, коли ви знімаєте маску. У результаті маски-плівки усувають «персиковий пушок» і роблять шкіру більш гладенькою.

Вони не лише очищають

Хоча маски-плівки насамперед цінуються за свої очищувальні, відлущувальні та детоксикаційні властивості, вони мають багато інших переваг для шкіри. Більшість масок-плівок містять зволожувальні та поживні інгредієнти (наприклад, гіалуронову кислоту, рослинні екстракти, вітамін С та інші антиоксиданти), які допомагають підтримувати зволоженість шкіри, сповільнюють процес старіння, зменшують дрібні та глибокі зморшки, мають заспокійливий ефект, борються із запаленнями тощо. Звичайно, усі маски відрізняються одна від одної, тому потрібно уважно читати опис та список інгредієнтів, якщо вам потрібен конкретний ефект.

Їх легко застосовувати (якщо дотримуватися кількох правил)

Усе, що потрібно зробити, — це нанести маску на чисте обличчя, дочекатися, поки вона висохне, і зняти її зі шкіри. Однак є кілька моментів, про які потрібно пам’ятати. По-перше, не наносьте засіб на брови або лінію росту волосся. Крім того, треба уникати зони навколо очей та рота. Щоб захистити ці ділянки, можна нанести на них трохи крему для обличчя або вазеліну — так маска не прилипне. По-друге, не тріть шкіру, якщо маска не знімається одним шаром. Використовуйте ватний диск, змочений у засобі для зняття макіяжу або міцелярній воді, щоби позбутися залишків маски.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/949