4 переваги веганської косметики для догляду за шкірою

31.01.2024 09:09

4 переваги веганської косметики для догляду за шкіроюВеганство — це набагато більше, ніж просто дієта. Для багатьох людей це ціла філософія, яка закликає перестати ставитися до тварин, як до речей, і виступає проти їхнього використання для будь-яких цілей, які можуть їм зашкодити. Наприклад, вегани не користуються засобами особистої гігієни, які містять інгредієнти тваринного походження та/або були протестовані на тваринах. Веганська косметика для шкіри має безліч переваг, які виходять за межі етичних аспектів веганства.

Коли йдеться про догляд за шкірою, «веганський» означає, що косметика не містить жодних продуктів тваринного походження, включно з інгредієнтами, отриманими з молочних продуктів, яєць та продуктів бджільництва. Наприклад, веганські косметичні засоби не містять таких інгредієнтів, як бджолиний віск, мед, прополіс, кармін (оскільки цей червоний пігмент отримують із жуків), олію ему, норкову олію, ланолін, сухе молоко тощо.

Як правило, вегани також обирають продукти, які не були протестовані на тваринах, що підтверджується знаком Leaping Bunny (кролик, що стрибає) на пакованні. Однак треба пам’ятати, що не всі cruelty-free продукти (тобто і, які не тестувалися на тваринах) є веганськими, оскільки вони можуть містити мед, молоко або інші інгредієнти тваринного походження, які не пов’язані зі стражданнями тварин.

Отже, які переваги веганської косметики для вашої шкіри та планети?

Веганська косметика не завдає шкоди тваринам та планеті

Цей пункт досить очевидний, але ми вважаємо, що варто про нього згадати. Обираючи косметику, яка не містить інгредієнтів тваринного походження і не тестується на тваринах, ви можете бути впевнені, що жодна тварина не постраждала для створення ваших кремів, лосьйонів або скрабів. А те, що добре для тварин, зазвичай добре і для планети загалом. Крім того, більшість веганських продуктів випускаються в пакованні, придатному для вторинного перероблення, що є додатковою перевагою для екологічно свідомих споживачів, які обирають екологічно чисті продукти.

Веганська косметика допомагає змінювати світ — крок за кроком

Звичайно, важко уявити ситуацію, коли все населення планети раптом вирішить стати веганами і, що більш важливо, насправді це зробить. Однак чим більше людей обирають веганську косметику, тим більше виробників починають випускати екологічні cruelty-free продукти, щоб задовольнити попит. Обираючи веганські косметичні засоби, ви заохочуєте косметичні бренди скорочувати використання продуктів тваринного походження і ставати більш екологічно свідомими.

Веганська косметика корисна для чутливої шкіри

Звичайно, багато залежить від виробника, але веганські косметичні засоби часто містять менше інгредієнтів, ніж звичайні. Коротший список інгредієнтів типово означає, що продукт містить лише найнеобхідніші компоненти. Дерматологи схвалюють веганські засоби догляду за шкірою за те, що вони натуральні та містять менше потенційних подразників, ніж звичайні засоби догляду за шкірою. Варто спробувати веганську косметику для шкіри, якщо у вас чутлива шкіра, схильна до подразнень, почервоніння, висипань та пігментації.

Веганська косметика краще зволожує

Більшість веганських продуктів містять багато води та рослинних олій. Це означає, що вони краще зволожують шкіру, ніж традиційні зволожувальні засоби. На відміну від зволожувальних та бар’єрних інгредієнтів тваринного походження (наприклад, ланоліну), рослинні олії не забивають пори й не залишають жирного або липкого відчуття на шкірі. Звичайно, серед не-веганських продуктів є багато хороших зволожувальних засобів, але хіба не чудово знати, що ваш зволожувальний крем для щоденного використання є ще й екологічним?

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/950