Відповіді на три популярні запитання про догляд за шкірою

01.02.2024 09:13

Відповіді на три популярні запитання про догляд за шкіроюЗ одного боку, у догляді за шкірою немає нічого складного: очистити, тонізувати, зволожити, нанести сонцезахисний крем вранці, а потім повторити ті ж дії, за винятком нанесення сонцезахисного крему ввечері. З іншого боку, у багатьох людей однаково виникають питання про правильний догляд за шкірою. Наприклад, чи справді так погано вмиватися милом, а не спеціальним засобом для вмивання? Чи потрібно зволожувати жирну шкіру? Давайте розглянемо три популярні запитання про догляд за шкірою та знайдемо на них відповіді.

Як визначити свій тип шкіри?

Це, мабуть, найголовніше питання в догляді за шкірою, тому що потрібно знати свій тип шкіри, щоби підібрати ідеальну процедуру догляду за нею. Зазвичай шкіру поділяють на такі типи: нормальна, суха, жирна та комбінована.

Нормальна шкіра виглядає здоровою, чистою та сяючою. Вона не має розширених пор та інших недосконалостей, а її тон рівний. Звичайно, люди з нормальною шкірою можуть час від часу стикатися з деякими проблемами, але вони трапляються дуже рідко.

Суха шкіра відчувається шорсткою і стягнутою, їй бракує еластичності, колір обличчя тьмяний. Вона схильна до таких проблем, як лущення, почервоніння, свербіж і подразнення. Крім того, на сухій шкірі більш помітні зморшки, у тому числі мімічні.

Жирна шкіра має видимі пори, часто виглядає блискучою, схильна до появи вугрів і прищів, особливо в Т-зоні (лоб, ніс і підборіддя). Комбінована шкіра характеризується поєднанням сухої та жирної шкіри на різних ділянках. Зазвичай жирна шкіра зосереджена в Т-зоні, тоді як суха шкіра — на щоках і вилицях, а також навколо рота й очей.

Крім того, є такі підтипи, як чутлива і проблемна (схильна до акне) шкіра. Вони не обов’язково корелюють з «основним» типом шкіри. Наприклад, чутлива шкіра зазвичай суха, але жирна або комбінована шкіра також може бути чутливою.

Чому зволоження так важливе?

Відповідь проста: вода — це життя. Якщо ви не користуєтеся зволожувальним кремом, ваша шкіра може виглядати тьмяною, почервоніти, свербіти й лущитися, а дрібні зморшки на обличчі стануть більш помітними (у вас навіть може з’явитися більше зморшок).

Але що робити, якщо в мене жирна шкіра, запитаєте ви. Чи потрібне їй зволоження? Насправді, так. Коли жирній шкірі не вистачає вологи, вона починає виробляти ще більше жиру, щоб це компенсувати, що призводить до жирного блиску обличчя і частих висипань.

Секрет підтримання належного рівня зволоженості шкіри полягає у виборі правильного зволожувального крему залежно від вашого типу шкіри. Якщо у вас жирна шкіра, вам потрібен нежирний, легкий засіб, який не закупорює пори. Якщо у вас суха шкіра, вам треба шукати насичені зволожувальні засоби з потужними зволожувальними інгредієнтами, такими як натуральні олії або гіалуронова кислота. Для чутливої шкіри є м’які зволожувальні засоби без ароматизаторів, барвників та інших потенційних подразників.

Чи можна запобігти старінню шкіри?

І так, і ні. Старіння — це природний процес, який неможливо повернути назад, але його дійсно можна сповільнити. Іншими словами, можна запобігти тому, що називається передчасним старінням шкіри. Насамперед потрібно постійно користуватися сонцезахисним кремом, оскільки ультрафіолетові промені є одним із чинників, що спричиняють старіння шкіри. Сонцезахисний крем потрібно наносити перед кожним виходом на вулицю, навіть у похмуру погоду та взимку.

Вільні радикали також сприяють старінню шкіри. Щоб захистити шкіру від пошкодження вільними радикалами, потрібно використовувати засоби для догляду за шкірою з антиоксидантами. Деякі з найпоширеніших антиоксидантних інгредієнтів, які можна знайти в засобах для догляду за шкірою, — це екстракт зеленого чаю, ретинол, вітамін С, вітамін Е й коензим Q10 (убіхінон).

Нарешті, щоб шкіра виглядала молодшою, потрібно дотримуватися здорового способу життя, наскільки це можливо. Їжте здорову їжу, пийте багато води, висипайтеся, займайтеся спортом, відмовтеся від шкідливих звичок. Так, усе насправді так просто!

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/953