3 найкращі олії для росту та сили волосся

06.02.2024 09:17

3 найкращі олії для росту та сили волоссяРослинні олії (також відомі як олії-носії або базові олії) здавна використовуються для догляду за волоссям через широкий спектр корисних властивостей. Вони забезпечують волосяні фолікули необхідними поживними речовинами, сприяючи росту сильного і здорового волосся, а також відновлюють пошкоджену структуру волосся і запобігають зневодненню. Ось короткий список найкращих олій для росту та сили волосся.

Рицинова олія

Рицинову (касторову) олію вичавлюють із плодів рицини, рослини з родини молочайних. Вона в основному складається з рицинолевої кислоти — мононенасиченої жирної кислоти омега-9, яка не міститься в жодній іншій рослинній олії. Інші жирні кислоти, що містяться в касторовій олії, — це олеїнова, лінолева, альфа-ліноленова, стеаринова та пальмітинова.

Рицинова олія широко використовується в догляді за волоссям через властивості кондиціонера та ефективність у боротьбі з лупою. Завдяки своїм антимікробним властивостям вона пригнічує ріст бактерій і грибків, що спричиняють лупу. Крім того, ця олія заспокоює свербіж та лущення шкіри голови, запобігає появі посічених кінчиків, зволожує волосся та допомагає контролювати його випадіння.

Спосіб застосування. Рицинова олія трохи густіша за інші рослинні олії, тому її для полегшення нанесення рекомендують змішати її з якоюсь іншою рослинною олією, наприклад, розтопленою кокосовою, солодкого мигдалю або виноградних кісточок. Для боротьби з лупою та зменшення випадіння волосся увітріть касторову олію в шкіру голови, надягніть шапочку для душу й залиште олію на кілька годин або навіть на ніч. Після цього вимийте голову шампунем, як зазвичай.

Арганова олія

Арганова олія, мабуть, — найразрекламованіша олія для волосся; вона походить із Марокко. Її виробляють із плодів арганового дерева, яке є ендеміком цієї країни. Арганова олія в основному складається з олеїнової та лінолевої кислот, мононенасиченої омега-9 та поліненасиченої омега-6, відповідно. Вона також містить невелику кількість пальмітинової та стеаринової кислот.

Окрім жирних кислот, арганова олія містить інші корисні речовини, такі як вітамін Е, ферулова кислота та антиоксиданти. Вони дуже корисні для здоров’я та краси волосся. Маски для волосся з аргановою олією запобігають пошкодженню волосся, зменшують ламкість і пухнастість, живлять і зволожують волосся, роблять його м’яким, шовковистим і слухняним. Цю олію не дарма називають «рідким золотом»!

Спосіб застосування. Щоб зробити волосся м’яким і слухняним, нанесіть кілька крапель арганової олії на долоню і розітріть у руках. Рівномірно розподіліть олію по волоссю, уникаючи коріння. Арганову олію можна наносити на сухе або вологе волосся; для досягнення найкращих результатів використовуйте її щодня (або через день, якщо у вас жирне волосся). Найкраще вона підходить для сухого та кучерявого волосся.

Кокосова олія

Кокосова олія використовувалася як косметичний засіб упродовж століть. Вона добувається з м’якоті зрілих кокосів і цінується за високий вміст насичених жирних кислот, завдяки якому вона довго зберігається, не прогоркаючи. Основними складовими кокосової олії є лауринова, міристинова, пальмітинова та каприлова кислоти. Вона також містить фітостероли.

Як кокосова олія може допомогти вашому волоссю? Ця олія є універсальним продуктом, який підходить для всіх типів волосся, у тому числі жирного. Вона інтенсивно зволожує навіть сильно зневоднене волосся, захищає його від УФ-випромінювання, спеки та інших зовнішніх чинників, зменшує ламкість і випадіння волосся, запобігає пухнастості та неслухняності волосся, а також допомагає зберегти здоров’я шкіри голови.

Спосіб застосування. Через високий вміст насичених жирів кокосова олія тверда за кімнатної температури, тому ми рекомендуємо розтопити її перед застосуванням (наприклад, розтерти між долонями чи використати водяну баню/мікрохвильовку). Нанесіть її на волосся від коренів до кінчиків, якщо у вас сухе або нормальне волосся, або від середини до кінчиків, якщо у вас жирне волосся. Залиште олію щонайменше на 30 хвилин, а потім вимийте голову шампунем, як зазвичай. Якщо у вас дуже сухе волосся, можна залишити олію на кілька годин або навіть на ніч. Щоб зберегти волосся здоровим і зволоженим, повторюйте процедуру принаймні раз на тиждень.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/957