6 косметичних переваг масла алое (і як приготувати його самостійно)

09.02.2024 09:19

6 косметичних переваг масла алоеЙ алое вера, і кокосова олія цінуються за свої корисні властивості для шкіри та волосся. А якщо поєднати ці два інгредієнти, можна отримати масло алое, яке має вдвічі більше переваг! Давайте дізнаємося більше про корисні властивості масла алое та з’ясуємо, як його можна приготувати в домашніх умовах.

Масло алое — це екстракт листя алое вера, змішаний із кокосовою олією (або кокосова олія, настояна на екстракті листя алое вера). Як і кокосова олія, воно напівтверда за кімнатної температури й тане при контакті зі шкірою. Саме тому цей продукт називають «маслом», а не «олією». Масло алое має всі ключові властивості обох своїх складників: вона зволожує, живить і заспокоює шкіру. Отже, чим корисне масло алое для шкіри та волосся?

Воно чудово зволожує

Алое вера — хороше джерело вологи, тому воно швидко зволожує навіть дуже суху й потріскану шкіру. Кокосова олія (завдяки високому вмісту ненасичених жирів) утримує цю вологу, створюючи невидимий захисний бар’єр, який перешкоджає зневодненню шкіри.

Воно має загоювальні властивості

Як і кокосова олія, масло алое має заспокійливі, відновлювальні, антибактеріальні та протизапальні властивості, що робить масло алое чудовим засобом для лікування багатьох проблем зі шкірою, таких як псоріаз, екзема, розацеа та сонячні опіки. Воно знімає свербіння і лущення, прискорює процес загоєння і допомагає захистити шкіру від шкідливих чинників довкілля, які можуть погіршити її стан.

Воно підходить для догляду за дитячою шкірою

Оскільки масло алое складається з натуральних і гіпоалергенних інгредієнтів, його можна використовувати для догляду за ніжною дитячою шкірою. Цей продукт чудово підходить для лікування «молочних кірочок» на шкірі голови, попрілостей та дитячих вугрів. Масло алое можна використовувати як зволожувальний лосьйон для тіла і як натуральну олію для дитячого масажу.

Його можна додавати до готових косметичних засобів

Якщо не любите наносити на шкіру та волосся чисті олії, можна додати невелику кількість масла алое до готових косметичних засобів, щоб їх збагатити. Його можна змішувати з кремами, лосьйонами, кондиціонерами для волосся, масками для волосся та іншими косметичними продуктами.

Його можна використовувати як бальзам для губ

Масло алое може стати справжньою паличкою-виручалочкою для тих, у кого сухі та потріскані губи. Кокосова олія активно зволожує та живить губи, запобігає зневодненню та захищає, а сік листя алое вера заспокоює шкіру губ та прискорює загоєння. У результаті ваші губи завжди залишатимуться м’якими, пухкими та гладенькими.

Воно підходить для догляду за посіченими кінчиками

Якщо ви страждаєте від посічених кінчиків волосся, спробуйте наносити на них масло алое. Воно запобігає зневодненню і захищає волосся від впливу довкілля, запобігаючи ламкості. Звісно, спершу треба підстригтися, адже жоден засіб не зробить посічені кінчики знову цілими, можна лише запобігти їхньому повторному розшаруванню.

Як приготувати масло алое

Масло алое можна купити в магазині або замовити в інтернеті, але якщо ви його не знайшли (або просто любите косметику, зроблену власноруч), можна приготувати його вдома. Вам знадобиться нерафінована кокосова олія та щонайменше 97-відсотковий гель алое вера. Гель алое з великим відсотком додаткових інгредієнтів — не найкращий вибір, але й 100-відсотковий гель алое вера також не варто використовувати. Невелика кількість консервантів, що міститься в мінімально обробленій версії продукту, подовжить термін придатності вашого масла алое.

Повільно та обережно розтопіть на водяній бані 250 г кокосової олії. Коли олія повністю розтане, зніміть ємність із нею з вогню і поступово додайте таку ж кількість гелю алое вера, обережно помішуючи. Додавши весь гель, збийте суміш до однорідності. Продовжуйте збивати, поки вона не охолоне й не почне нагадувати густий заварний крем. Коли масло повністю охолоне, перекладіть його в маленькі простерилізовані баночки.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/961