5 домашніх масок для обличчя зі свіжими фруктами

15.02.2024 09:08

5 домашніх масок для обличчя зі свіжими фруктамиСвіжі фрукти та ягоди наповнені вітамінами, антиоксидантами, мінералами та іншими поживними речовинами, необхідними для гарного самопочуття організму, тому варто намагатися їсти їх якомога більш. Крім того, їх можна використовувати у фруктових масках для обличчя, які зроблять вашу шкіру чистою та сяючою. Ось 5 дивовижних масок для обличчя на основі фруктів, які ви можете спробувати вдома.

Лимонно-яблучна маска для жирної шкіри

Найкраще в цій масці те, що її можна робити коли завгодно, адже яблука й лимони доступні в продуктових магазинах і супермаркетах цілий рік. Обидва фрукти містять натуральні фруктові кислоти, такі як лимонна та яблучна, які відлущують і освітлюють шкіру, а також допомагають позбутися надлишку шкірного сала й запобігають жирному блиску обличчя. Маска також містить шавлію, яка має в’яжучі властивості й завдяки цьому зменшує пори.

Для приготування маски змішайте в невеликій мисці чайну ложку яблучного пюре (запечених і протертих яблук) і чайну ложку свіжовичавленого лимонного соку. Додайте чайну ложку сушеної шавлії (яку можна замінити лавандою або м’ятою) і перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси.

Нанесіть суміш на обличчя, уникаючи зони навколо очей, і залиште на 5 хвилин. Потім розподіліть маску по всьому обличчю кінчиками пальців і залиште ще на 10 хвилин. Змийте маску теплою водою, промокніть обличчя м’яким рушником і нанесіть свій звичайний зволожувальний крем.

Полунична маска для всіх типів шкіри

Хто не любить полуничні смузі? Вони смачні, корисні і… їх можна використовувати як маску для обличчя! Полуниця багата на вітамін С — природний антиоксидант, який допомагає шкірі боротися з вільними радикалами. Вільні радикали вважаються однією з основних причин старіння, оскільки вони можуть руйнувати колагенові волокна в епідермісі та пошкоджувати клітини шкіри. Тому вітамін С має антивікові властивості.

У блендері або кухонному комбайні подрібніть склянку свіжої полуниці. Додайте склянку грецького йогурту та півтори столові ложки меду. Перемішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції і нанесіть частину суміші на обличчя. Залиште маску на 15 хвилин. Тим часом насолоджуйтеся рештою смузі. Вмийтеся теплою водою і зволожте обличчя, як зазвичай.

Бананова маска для шкіри, схильної до акне

Ця маска складається з банана (звісно ж), харчової соди та куркуми. Банан живить і зволожує шкіру, сода поглинає надлишок жиру з поверхні шкіри, запобігаючи закупорюванню пор і подальшим висипанням, а куркума має антисептичні властивості й тому вбиває бактерії, що спричиняють акне й запалення.

Покладіть один банан (бажано дуже стиглий або навіть перестиглий) у миску й розімніть його виделкою до однорідної консистенції. Додайте по півтори чайні ложки харчової соди та порошку куркуми. Ретельно перемішайте, нанесіть на шкіру чистими руками й залиште на 15 хвилин. Вимийте обличчя своїм звичайним засобом для вмивання і промокніть його насухо.

Маска з папаї для гладенької та чистої шкіри

Папая творить чудеса зі шкірою, адже вона багата на папаїн — природний фермент із відлущувальними властивостями. Він відлущує омертвілі клітини шкіри, допомагаючи зробити її неймовірно м’якою та гладенькою. Крім того, папая бореться з пігментацією і робить шкіру яскравою і сяючою.

Розімніть два шматочки папаї виделкою або використовуйте блендер, щоб отримати однорідну, гладку м’якоть без грудочок. Додайте чайну ложку меду (бажано органічного) і добре перемішайте. Рясно нанесіть суміш на чисту й суху шкіру. Залиште на 15 хвилин, вмийтеся теплою водою і витріть обличчя насухо.

Томатна маска для гарного кольору обличчя

З ботанічної точки зору, помідор — це фрукт, тому ця маска однозначно належить до списку масок на основі фруктів (а також тому, що помідори дуже корисні для вашої шкіри). Томати містять лікопін (різновид каротину), який допомагає шкірі поглинати кисень, що уповільнює старіння шкіри. Крім того, помідори також звужують пори, запобігають появі акне, очищають шкіру й надають їй здорового сяйва.

Почистіть стиглий помідор. Найпростіший спосіб зробити це — покласти помідор в окріп на 30 секунд, а потім дати йому охолонути в мисці з крижаною водою. Після цього шкірка має легко зніматися. Розімніть помідор в однорідну масу, додайте столову ложку вівсяних пластівців і чайну ложку простого йогурту. Добре перемішайте й рясно нанесіть маску на обличчя та шию. Залиште на 10 хвилин, а потім змийте.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/968