Плюси та мінуси пілінгу Джесснера

19.02.2024 09:02

Плюси та мінуси пілінгу ДжесснераХімічний пілінг — чудовий спосіб позбутися зовнішнього ороговілого шару шкіри, а також зменшити видимість пігментації, шрамів від акне і зморшок. Одним із найпопулярніших різновидів хімічного пілінгу є пілінг Джесснера. Чим він відрізняється від інших хімічних пілінгів і які його переваги та недоліки?

Хімічні пілінги поділяються на типи залежно від активної речовини. До них належать пілінги на основі альфа-гідроксикислот (можуть містіти лимонну, гліколеву, молочну, яблучну, винну кислоти, інші АНА або їх комбінації), пілінги на основі бета-гідроксикислот (містять саліцилову кислоту), пілінги на основі ретиноєвої кислоти й пілінги на основі фенол-кротонової олії. Деякі хімічні пілінги, такі як пілінг Джесснера, містять активні речовини кількох типів.

Німецький дерматолог Макс Джесснер розробив формулу, яка зараз відома як розчин Джесснера, для лікування гіперкератозу. Розчин містить молочну кислоту, саліцилову кислоту та резорцин, а його основою виступає 95 % етанол. Ці речовини розривають хімічні зв’язки в зовнішньому шарі шкіри, дозволяючи відмерлим клітинам відлущуватися природним шляхом, а також допомагають боротися з прищами і вирівнюють тон шкіри. Пілінг Джесснера досить ефективний, але, як і будь-яка інша косметична процедура, він має свої плюси й мінуси.

Плюс: це один із найефективніших хімічних пілінгів

Винайдений понад століття тому, пілінг Джесснера вважається одним із найефективніших хімічних пілінгів. Це пілінг середньої глибини, який легко видаляє відмерлий зовнішній шар шкіри, освітлює пігментацію, допомагає лікувати акне, зменшує помірні зморшки, очищує закупорені пори, бореться з нерівномірним тоном шкіри і тьмяним кольором обличчя.

Плюс: підходить для більшості типів шкіри

Хоча пілінг Джесснера найкраще підходить для жирної та проблемної шкіри, його також можна використовувати для інших типів шкіри, у тому числі для вікової. Однак він не рекомендується людям із дуже смаглявою шкірою, оскільки може занадто сильно освітлити шкіру, зробивши обличчя помітно світлішим за тіло.

Плюс: безпечний (якщо процедуру проводить косметолог)

Пілінг Джесснера вважається безпечним, якщо у вас немає алергії або чутливості до будь-якого з інгредієнтів. Спочатку косметолог очистить вашу шкіру гліколевим очищувачем, щоб видалити жир і бруд. Після цього на шкіру наноситься розчин Джесснера. Залежно від стану шкіри може бути нанесено від 2 до 5 шарів розчину. Наприкінці процедури наноситься зволожувальний розчин або заспокійлива маска, щоб завершити процедуру. Хоча відразу після процедури ви можете відчути сухість, стягнутість шкіри, може з’явитися легке почервоніння і невеликий набряк, сильних побічних реакцій бути не повинно, якщо все було зроблено правильно.

Мінус: результат не буде миттєвим

Ваша шкіра не стане гладенькою, свіжою та сяючою одразу після процедури: доведеться почекати близько тижня, щоб досягти бажаного результату. За цей час ваша шкіра перетвориться з рожевої на коричневу й почне лущитися. Щоб уникнути потенційних побічних ефектів, треба утриматися від зволоження шкіри та відривання лусочок.

Мінус: робить шкіру більш чутливою до УФ-випромінювання

Усі хімічні пілінги, у тому числі пілінг Джесснера, відкривають шар нової шкіри, яка особливо вразлива до ультрафіолетового випромінювання. Тому найкраща пора року для пілінгу Джесснера — рання весна або пізня осінь, коли ультрафіолетове випромінювання порівняно слабке. Щоб захистити шкіру від сонця після процедури, намагайтеся проводити якомога менше часу надворі, оскільки вплив ультрафіолету може спричини гіперпігментацію та інші побічні ефекти.

Мінус: має протипоказання

Хоча пілінг Джесснера підходить для більшості типів шкіри, він має свої протипоказання. До них належать вагітність, годування груддю, сонячні опіки, застуда, кістозне акне, хронічні захворювання шкіри (екзема, псоріаз тощо), пошкоджена шкіра, виразки. А якщо ви користуєтеся засобами для догляду за шкірою з ретиноїдами, то потрібно припинити їх використання принаймні за тиждень до процедури.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/970