6 корисних властивостей термальної води для шкіри

26.02.2024 09:06

6 корисних властивостей термальної води для шкіриТермальна вода (вода з гарячих джерел) часто має надзвичайно високий вміст мінералів, оскільки тверді речовини легше розчиняються в гарячій воді, ніж у холодній. Завдяки цьому термальна вода має широкий спектр застосування в медицині та косметології. Її користь для шкіри зробила термальну воду популярним інгредієнтом у засобах для догляду за шкірою. Але в чому саме полягають її корисні властивості? Давайте з’ясуємо.

Вона містить масу мінералів, необхідних для здоров’я та молодості шкіри. Точний вміст мінералів у конкретній термальній воді залежить від того, звідки вона походить. Найпоширеніші мінерали та мінеральні сполуки, які можна знайти в термальних водах, включають натрій, калій, кальцій, магній, хлориди, бікарбонати та сульфати. Вони входять до складу природного захисту вашої шкіри, який називається природним зволожувальним фактором (natural moisturizing factor, NMF). Це означає, що термальна вода може допомогти підтримувати мінеральний баланс вашої шкіри й оптимальний рівень її зволоженості.

Вона була ретельно протестована і схвалена дерматологами. Термальна вода використовується як засіб для догляду за шкірою набагато довше, ніж можна собі уявити. Наприклад, термальна вода з джерел у Авені (Avène) використовується для лікування різних шкірних захворювань (екземи, псоріазу, атопічного дерматиту тощо) щонайменше з XVIII століття. У 1990 році в Авені було відкрито оновлений центр гідротерапії. З того часу Avène Laboratories та незалежні дослідники провели понад 150 досліджень, які підтвердили терапевтичні ефекти цієї термальної води.

Вона заспокоює запалення. Клінічні випробування показали, що термальна джерельна вода зменшує вираженість запальних захворювань шкіри та зменшує кількість бактерій на шкірі. Через це термальну воду часто використовують як інгредієнт зволожувальних кремів для жирної та комбінованої шкіри: такі креми не лише зволожують шкіру, не залишаючи відчуття жирності, а й усувають бактерії, що спричиняють акне, зменшуючи запалення та висипання. Її також можна використовувати для заспокоєння обгорілої на сонці шкіри, зняття подразнення та почервоніння, спричинених укусами комах, а також як засіб після епіляції.

Вона корисна для всіх типів шкіри. Користь від термальної води може отримати не лише жирна шкіра. Цей інгредієнт можна безпечно та ефективно використовувати для догляду за всіма типами шкіри та віку, включно з проблемною, дуже чутливою та віковою.

Вона допомагає захистити шкіру від пошкодження ультрафіолетом. Деякі термальні води містять мінерали, які захищають шкіру від впливу ультрафіолету, такі як цинк, мідь і селен. Хоча термальна вода не може повноцінно замінити сонцезахисний крем, вона може сприяти захисту від сонячних опіків. Обираючи між сонцезахисним кремом на основі звичайної води та сонцезахисним кремом на основі води з термальних джерел, однозначно варто зупинити свій вибір на останньому.

Її можна використовувати як універсальний продукт для догляду за шкірою. Термальну воду можна використовувати і як косметичний інгредієнт, і як самостійний засіб для догляду за шкірою. Спреї з термальною водою — це універсальне рішення, яке ідеально підходить для використання в подорожах. Вони допомагають зберегти свіжість і зволоженість шкіру впродовж дня, заспокоюють подразнену шкіру, діють як тонік, захищають шкіру від шкідливого впливу вільних радикалів і навіть можуть використовуватися як спрей для закріплення макіяжу.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/974