Як підібрати найкращу косметичну олію для свого типу шкіри

01.03.2024 09:07

Як підібрати найкращу косметичну олію для свого типу шкіриРослинні олії, також відомі як олії-носії, допомагають зберегти шкіру м’якою, гладенькою та зволоженою. Однак дуже важливо підібрати олію, яка підходить саме для вашого типу шкіри, інакше можна заробити проблеми зі шкірою, такі як закупорені пори, висипання, жирний блиск обличчя тощо. Давайте розберемося, які косметичні олії найкраще підходять для різних типів шкіри.

Нормальна шкіра

Нормальна шкіра зазвичай не має особливих проблем, тому їй потрібні олії, які будуть підтримувати її здоров’я та сяйво. Підійде майже будь-яка рослинна олія, але про всяк випадок ми рекомендуємо уникати занадто жирних і «важких» олій, які можуть спричинити комедони.

Найкращі олії для нормальної шкіри: арганова, жожоба, авокадо, примули вечірньої, оливкова.

Суха шкіра

Суха шкіра потребує додаткового зволоження, щоб запобігти тьмяному кольору обличчя, лущенню, подразненню та запаленню. Найкращим вибором будуть рослинні олії, багаті на олеїнову кислоту. Ця мононенасичена жирна кислота омега-9 запобігає втраті вологи, пом’якшує шкіру та знімає подразнення.

Найкращі олії для сухої шкіри: мигдальна, марули, авокадо, кокосова, абрикосових кісточок.

Жирна, комбінована та проблемна шкіра

Всупереч поширеній хибній думці, рослинні олії можна використовувати для догляду за жирною, комбінованою та проблемною шкірою, хоча й не всі. Є олії, які допомагають позбутися надлишку шкірного сала і збалансувати шкіру, зменшити запалення і висипання і навіть запобігти появі слідів від акне. Найкращі олії для жирної шкіри багаті на лінолеву кислоту й мають дуже легку текстуру.

Найкращі олії для жирної, комбінованої та проблемної шкіри: жожоба, виноградних кісточок, насіння гранату, шипшини, сафлорова.

Чутлива шкіра

Багато людей думають, що чутливою може бути лише суха шкіра. Хоча чутлива шкіра дійсно в більшості випадків схильна до сухості, є люди, які страждають від підвищеної чутливості жирної шкіри. І для сухої, і для жирної чутливої шкірі треба обирати легкі рослинні олії з антисептичними та заспокійливими властивостями.

Найкращі олії для чутливої шкіри: баобаба, алое вера, обліпихи, чорного кмину, насіння камелії.

Вікова шкіра

Є сім основних ознак старіння шкіри: тьмяний колір, сухість, стоншення, пігментні плями, в’ялість шкіри, зморшки та легке утворення синців. Така шкіра потребує олій, які будуть активно зволожувати її та зменшувати ознаки старіння завдяки високому вмісту антиоксидантів, таких як вітамін Е.

Найкращі олії для вікової шкіри: жожоба, гранатових кісточок, примули вечірньої, шипшини, арганова.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/981