Як зняти подразнення шкіри ніг після гоління

04.03.2024 09:01

Як зняти подразнення шкіри ніг після гоління Гоління — це, мабуть, найпопулярніший спосіб позбутися небажаного волосся, але він має свої недоліки, серед яких подразнення, порізи від бритви та врослі волоски. Якщо у вас сверблять ноги після гоління, ви, мабуть, хочете знати, як заспокоїти шкіру та позбутися подразнення. Ось кілька порад, які можуть вам допомогти.

Спробуйте гель алое або кокосову олію

Голячи ноги, ви позбавляєте шкіру природного жирового бар’єру, який забезпечує захист від негативних чинників довкілля і утримує в шкірі вологу. Застосування гелю алое вера або кокосової олії після гоління допомагає відновити гідроліпідний баланс шкіри та її природний захисний бар’єр. Крім того, обидва продукти мають заспокійливі та регенераційні властивості. Якщо у вас суха шкіра, спробуйте кокосову олію, тоді як алое краще підходить для жирної шкіри завдяки своїм балансуючим властивостям.

Використайте пакет із льодом

Якщо подразнення після гоління локалізоване, спробуйте прикласти до нього пакет із льодом, щоб заспокоїти біль та свербіння. Не маєте в морозильнику кубиків льоду? Візьміть упаковку заморожених овочів і загорніть її в рушник, а потім прикладіть цей холодний компрес до подразненої ділянки.

Зробіть аспіринову пасту

Аспірин (ацетилсаліцилова кислота) — це лікарський засіб, який використовується для лікування болю, лихоманки та запалення. Хоча він не призначений для місцевого застосування, він допомагає заспокоїти подразнення після гоління та запобігти появі врослого волосся. Однак треба уникати місцевого застосування аспірину, якщо у вас чутлива шкіра, схильна до алергічних реакцій.

Щоби приготувати заспокійливу аспіринову пасту, подрібніть 2–3 таблетки аспірину без оболонки і змішайте отриманий порошок із невеликою кількістю теплої води. Нанесіть пасту на ноги й залиште приблизно на 15 хвилин, потім змийте пасту й нанесіть зволожувальний крем.

Носіть вільний одяг, поки свербіння не припиниться

В ідеалі відразу після гоління не варто одягатися, тому що тканина, що треться об шкіру, посилює свербіння, особливо якщо це капронові колготи або джинси-скіні. Але що робити, якщо вам потрібно кудись піти, наприклад, прямо зараз? У такому випадку варто одягнути вільний одяг із натуральних тканин, що не заважають шкірі дихати. Він не тільки не подразнюватиме шкіру, а й захистить її від додаткового пошкодження ультрафіолетом(щойно поголена шкіра особливо вразлива до сонячного випромінювання).

Тримайтеся подалі від речей, які можуть посилити свербіння

Гаряча, морська або хлорована вода, солярій, прямі сонячні промені, антибактеріальне мило, скраби, косметичні засоби з високим вмістом спирту та тісний синтетичний одяг можуть посилити свербіння. Треба уникати всіх цих речей, поки свербіння та подразнення не вщухнуть.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/983