Як обрати найкращий сонцезахисний крем для обличчя

05.03.2024 09:12

Як обрати найкращий сонцезахисний крем для обличчяБагато хто вважає сонцезахисний крем необов’язковим б’юті-продуктом, який потрібен хіба що влітку, але насправді це не так. Шкіра має бути захищена від сонця цілий рік, оскільки ризик розвитку раку шкіри безпосередньо пов’язаний із кількістю та інтенсивністю ультрафіолетового опромінення, що впливає на шкіру. Щоб захистити шкіру від ультрафіолетових променів найкращим чином, потрібно правильно підібрати сонцезахисний крем.

Шукайте крем із високим (але не надто високим) SPF…

Абревіатура SPF означає sun protection factor, тобто «сонцезахисний фактор». SPF вимірює частку ультрафіолетового випромінювання, яка потрапляє на шкіру після нанесення сонцезахисного крему. Наприклад, SPF 15 означає, що 1/15 ультрафіолетових променів, які можуть спричинити сонячні опіки, потрапляє на шкіру.

Як правило, усі засоби з SPF 15 або вище вважаються гідним захистом, але ми рекомендуємо вибирати сонцезахисний крем з SPF 30 або 50, особливо якщо у вас бліда шкіра або ви проводите багато часу надворі. Однак після SPF 50 кількість УФ-променів, яку блокує сонцезахисний крем, збільшується дуже незначно. Наприклад, продукт з SPF 50 блокує 98 % УФ-променів, а продукт з SPF 100 блокує 99 % УФ-променів, тому переплачувати за SPF 100 не варто.

… і з широким спектром дії

Є два типи ультрафіолетових променів: UVA і UVB. Хоча UVB-промені є основною причиною сонячних опіків і раку шкіри, UVA-промені також загрожують вашій шкірі. Усі сонцезахисні засоби захищають від UVB-променів, але лише деякі з них також забезпечують захист від UVA-променів. Вони позначаються як «широкого спектру дії» або «UVA/UVB».

Ознайомтеся зі списком інгредієнтів

Є різні типи активних інгредієнтів, які можна знайти в сонцезахисних засобах; до найпоширеніших належать п-амінобензойна кислота, падімат О, циноксат, діоксибензон, оксибензон, октокрилен, октилсаліцилат, діоксид титану, оксид цинку та інші. Оксид цинку й діоксид титану вважаються одними з найкращих сонцезахисних компонентів, оскільки вони забезпечують широкий спектр захисту від сонця і не всмоктуються в шкіру. Вони вважаються менш алергенними порівняно з іншими активними компонентами.

Обирайте текстуру відповідно до свого типу шкіри

Сонцезахисні засоби випускають у різних формах: лосьйони, креми, спреї, пінки, гелі, стіки, пудри. Якщо у вас жирна шкіра, обирайте легкі засоби на водній основі, тоді як для сухої шкіри краще підійдуть більш густі креми та лосьйони, що містять олії. Сонцезахисні засоби у вигляді спреїв і порошків не рекомендуються нікому, оскільки вони містять наночастинки, які можна випадково вдихнути.

Якщо ви не любите використовувати багато косметичних засобів, зверніть увагу на продукти 2-в-1, такі як зволожувальні креми з SPF або тоновані сонцезахисні креми для обличчя. Однак такий підхід працює, лише коли ви проводите більшу частину дня в приміщенні. Якщо ви збираєтеся провести кілька годин на сонці, краще наносити окремий сонцезахисний засіб.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/988