Як зробити волосся менш жирним

06.03.2024 09:04

Як зробити волосся менш жирним Волосся виглядає жирним, коли сальні залози в шкірі голови починають виробляти занадто багато себуму (шкірного сала). Часте миття голови може здатися очевидним рішенням цієї проблеми, але насправді воно може лише погіршити ситуацію, тому що коли волосся позбавляється природних жирів, шкіра голови починає виробляти ще більше шкірного сала, щоб це компенсувати. Чи є способи впоратися з проблемою жирного волосся, не потрапляючи в замкнене коло частого миття? Звісно, є!

Мийте волосся рідше (і спробуйте використовувати сухий шампунь)

Рідше миття волосся не допоможе моментально впоратися з проблемою жирності волосся, але допоможе в довгостроковій перспективі. Якщо ви миєте голову щодня, спробуйте мити її через день безсульфатним шампунем, який не позбавляє волосся природних жирів і не пересушує його. Якщо ви вже так робите, спробуйте зменшити частоту миття до одного разу на три дні.

Сухий шампунь допоможе зробити волосся менш жирним між миттями. Це порошок дрібного помелу, який наносять на корені волосся, а потім втирають у шкіру голови та/або розподіляють по волоссю гребінцем або щіткою. Сухий шампунь поглинає надлишок шкірного сала, завдяки чому волосся виглядає менш жирним. Сухі шампуні зазвичай випускаються у формі спрею, але якщо у вас немає часу на його придбання, можна використати дитячу присипку.

Спробуйте ополіскувач з оцтом

Оцет має в’яжучі властивості, а це означає, що він звужує протоки сальних залоз і в такий спосіб допомагає зменшити вироблення шкірного сала. Ополіскування волосся оцтовим розчином допоможе змити надлишок себуму й надовго зберегти свіжий вигляд волосся. Звичайно, не можна використовувати чистий оцет (а тим паче оцтову кислоту), оскільки він занадто кислий; обов’язково розбавте його водою або трав’яним настоєм.

Правильно кондиціонуйте волосся

Нанесення кондиціонера на всю довжину волосся може обтяжити його і спричинити жирне коріння. Щоб кондиціонувати волосся, не роблячи його жирним, наносьте кондиціонер на кінчики волосся і не використовуйте занадто багато засобу. Також можна спробувати техніку, відому як зворотне миття волосся, щоб запобігти накопиченню кондиціонера й жирному корінню: спочатку наносити кондиціонер, а потім мити голову шампунем.

Не розчісуйте волосся занадто часто

Розчісування волосся дуже важливе, оскільки воно допомагає рівномірно розподіляти по волоссю шкірне сала та підтримувати захисний бар’єр, який запобігає втраті вологи. Однак надмірне розчісування може стимулювати вироблення себуму і зробити волосся більш жирним. Вам потрібно знайти баланс і розчісувати волосся настільки часто, наскільки це справді необхідно.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/989