Як надати волоссю здорового сяйва

07.03.2024 08:58

Як надати волоссю здорового сяйваБагато хто думає, що сяйво волосся — це прерогатива тих, у кого від природи воно пряме й шовковисте. На щастя, вони помиляються: незалежно від природної структури волосся є способи посилити його сяйво. Ось кілька порад, які допоможуть вам надати волоссю здорового сяйва.

Використовуйте маски для волосся

Здоров’я волосся — запорука його сяйва, а для того, щоби бути здоровим, волосся потребує води та поживних речовин, які маски для волосся містять у великій кількості. Навіть якщо у вас нормальне волосся, яке не потребує особливого догляду, йому підуть на користь щотижневі маски, будь то магазинні засоби чи зроблені власноруч із яєчним жовтком, медом, авокадо та іншими натуральними інгредієнтами.

Спробуйте використовувати рослинні олії в догляді за волоссям

Якщо ваше волосся пересушене та пошкоджене, використання рослинних олій може допомогти вам відновити його структуру та здоровий блиск. Рослинні олії є багатим джерелом жирних кислот і антиоксидантів, які відновлюють пошкоджену структуру волосся, роблячи його сильнішим і блискучішим. Незалежно від типу волосся реально підібрати олію, яка підійде саме вам. Арганова та кокосова олії вважаються одними з найкращих варіантів для всіх типів волосся.

Ополіскуйте волосся прохолодною водою або використовуйте ополіскувачі для волосся

Коли ви миєте волосся гарячою водою, вона піднімає кутикулу (зовнішній шар волосяного стрижня, який складається з кератинових лусочок, що накладаються одна на одну). Якщо вона залишається піднятою після миття, волосся втрачає протеїни і вологу, стає тьмяним і ламким. Ополіскування волосся прохолодною водою допомагає опустити кутикулу назад, щоб зберегти блискучий вигляд ваших локонів. Якщо ви хочете підсилити природний блиск волосся, спробуйте ополіскувач із яблучним оцтом.

Мінімізуйте використання фена та термоукладання

Як і гаряча вода, гаряче повітря змушує волосся втрачати воду і протеїни, а отже і здоровий блиск. Якщо ви користуєтеся феном або плойкою щодня, давайте волоссю трохи відпочити хоча б один-два рази на тиждень. Якщо ви не можете відмовитися від сушіння феном і термоукладання, принаймні використовуйте якісні засоби для термозахисту волосся.

Спробуйте незмивні засоби для волосся

Незмивні спреї, сироватки, олії та кондиціонери спеціально розроблені для того, щоб захистити ваше волосся від пересушування та тьмяності, а також приборкати неслухняне волосся. Однак майте на увазі, що такі засоби часто містять силікони, які можуть обтяжувати волосся. Якщо у вас дуже тонке волосся або воно дуже швидко стає жирним, шукайте незмивні засоби силіконів.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/991