Як створити ефект мокрого волосся

08.03.2024 09:13

Як створити ефект мокрого волоссяЕфект мокрого волосся — не те щоб новий тренд, але, як і більшість трендів, він періодично повертається. Ця зачіска пасує до будь-якої текстури волосся та стрижки. Ще одна перевага цього модного образу полягає в тому, що його напрочуд легко відтворити — не потрібні професійні перукарі! Тож як створити ефект мокрого волосся?

1. Правильно підготуйте волосся

Почніть із миття голови безсульфатним шампунем і нанесіть кондиціонер, який приборкає пушіння і посилить природний блиск. Розчешіть волосся пальцями, щоб його розплутати (використання гребінця або щітки на мокрому волоссі може призвести до ламкості) і дайте йому висохнути природним шляхом, але не до кінця: волосся має залишатися трохи вологим. Тут важливо правильно «спіймати момент»: якщо волосся буде занадто вологим, засіб для укладання не буде на нього триматися, але якщо його пересушити, його буде складніше укладати.

2. Виберіть правильний гель для волосся

Найпоширеніший засіб для укладання, який використовується для створення ефекту мокрого волосся, — це гель для волосся. Ключ до того, щоб ваше волосся виглядало природно вологим, — обрати високоякісний гель для укладання із сильною фіксацією і не наносити занадто багато засобу під час першого нанесення. Почніть із невеликої кількості засобу й поступово додавайте більше, доки не будете повністю задоволені своїм виглядом. Чим більше гелю ви додасте, тим більш вологим виглядатиме ваше волосся, але якщо ви використаєте занадто багато засобу, волосся виглядатиме так, ніби воно приклеєне до голови, тому не переборщіть із кількістю.

3. Спробуйте інші засоби для укладання залежно від довжини та текстури вашого волосся

Хоча гель є найпопулярнішим засобом для укладання, що використовується для створення ефекту мокрого волосся, є і інші продукти, які можуть допомогти, наприклад, віск і помади для укладання волосся. Якщо у вас дуже пряме волосся, спробуйте нанести віск по всій довжині, а на кінчики нанести гель. Якщо ваше волосся в’ється, нанесення воску без гелю допоможе створити хвилі, тоді як гель підкресліть кучері. Для створення мокрого хвоста спробуйте використати помаду. Якщо ваше волосся схильне до жирності, не наносьте засіб на корені.

4. Укладіть волосся та створіть зачіску

Зачешіть волосся назад, щоб зробити зачіску гладенькою. Якщо ваше волосся в’ється, легенько «пожмакайте» його, щоб створити хвилі. Коли ви остаточно будете задоволені своїм виглядом, нанесіть незмивний спрей, щоб надати волоссю додаткового блиску, і лак для волосся, щоб зафіксувати зачіску. Ось і все!

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/992