Як створити ефект недбалого укладання

11.03.2024 09:26

Як створити ефект недбалого укладанняЧи звертали ви коли-небудь увагу на волосся героїнь фільмів і серіалів, які тільки-но встали з ліжка: воно начебто розпатлане, але водночас виглядає стильно? Насправді нічиє волосся не буде так виглядати щойно після пробудження: створення такого ефекту насправді вимагає часу й зусиль. Але створити ефект недбалого укладання цілком реально в домашніх умовах, і сьогодні ми поговоримо про те, як це зробити.

Враховуйте довжину вашого волосся

Найкраще в ефекті недбалого укладання — це те, що він чудово виглядає на волоссі будь-якої довжини. Але створювати такий ефект на волоссі різної довжини доведеться різними методами. Якщо у вас коротке волосся, потрібно просто додати йому текстури і блиску. Якщо ваше волосся довге або середньої довжини, можна його розпустити, надіти на голову пов’язку, заплести косу або зробити нетугий пучок. Ключ до створення ефекту недбалого укладання на довгому або середньої довжини волоссі — уникати від гладких або тугих хвостів, кіс або пучків.

Обирайте засіб для укладання відповідно до текстури волосся

Є безліч засобів, які допоможуть ефект недбалого укладання без зайвої неохайності. Щоб вибрати правильний засіб, треба враховувати текстуру вашого волосся. Наприклад, якщо у вас від природи кучеряве або хвилясте волосся, вам знадобиться легкий крем для фіксації кучерів. Якщо у вас тонке або пряме волосся, спробуйте засоби для укладання, які додають текстури, наприклад, спреї з морською сіллю, легкі муси, віск або помаду для волосся. Незалежно від структури волосся треба уникати важких засобів, які можуть обтяжувати волосся і робити його жирним.

Використовуйте спеціальні інструменти для укладання волосся… або не робіть цього

Використовувати інструменти для укладання чи ні, залежить виключно від вас. Можна висушити волосся феном із насадкою-дифузором, щоби підсилити його природну хвилястість, або ж дати йому висохнути природним шляхом і подивитися, до чого це призведе. Можна скористатися плойкою, щоб створити вільні хвилі, або випрямлячем, щоби приборкати кілька неслухняних пасом, які роблять зачіску неохайною, а не витончено-недбалою. Ключ до створення ідеальної зачіски з ефектом недбалого укладання — експериментувати й шукати те, що вам найбільше пасує. Єдине, про що ми вас просимо — використовувати засоби для термозахисту, якщо ви вирішили зробити термічну укладку волосся.

Не перестарайтеся

Хоча ефект недбалого укладання потребує докладання певних зусиль, зачіска однаково має виглядати природно. Якщо ви перестараєтеся, буде помітно, що ви докладали багато зусиль, а це зведе нанівець увесь сенс ефекту недбалого укладання. Нічого страшного, якщо із зачіски вибиватиметься кілька волосин або пасом, ба більше, це саме те, що потрібно для природного вигляду. Тож використовуйте стайлінгові засоби, щоби підкреслити природну текстуру волосся, а не намагатися її змінити, і знайте, коли треба зупинитися.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/993