Як зробити детокс шкіри голови в домашніх умовах

12.03.2024 09:09

Як зробити детокс шкіри голови в домашніх умовахЗдорова шкіра голови — запорука чудового волосся. Незалежно від того, скільки зміцнювальних засобів ви використовуєте для волосся, воно виглядатиме тьмяним, якщо ви не доглядаєте належним чином за шкірою голови. Чи знали ви, наприклад, що шкіра голови потребує глибокого очищення та регулярного детоксу? Давайте з’ясуємо, як зробити детокс шкіри голови в домашніх умовах для сильного та здорового волосся.

Придбайте та регулярно використовуйте шампунь для глибокого очищення

В ідеалі у вас має бути кілька шампунів для різних цілей, зокрема легкий безсульфатний шампунь для щоденного використання та шампунь для глибокого очищення (clarifying shampoo, deep cleansing shampoo, deep cleanse shampoo) для детоксу шкіри голови. Шампунь для глибокого очищення видаляє надлишки шкірного сала й залишки засобів для укладання, а також дозволяє фолікулам «дихати», сприяючи росту сильного і здорового волосся. Звичайно, потрібно переконатися, що шампунь для глибокого очищення підходить саме вашому типу волосся, особливо якщо у вас тонке, кучеряве, пошкоджене, фарбоване, знебарвлене або хімічно випрямлене волосся.

Спробуйте скраб для шкіри голови

Багато хто використовує скраби для обличчя та тіла, але чи пробували ви коли-небудь скраб для шкіри голови? Шкіра голови потребує відлущування так само, як і решта шкіри, особливо якщо у вас жирне волосся або якщо ви страждаєте від лущення шкіри голови. Як і шампунь для глибокого очищення, скраб для шкіри голови видаляє омертвілі клітини, але на додаток до цього він посилює мікроциркуляцію в шкірі голови, допомагаючи живити і стимулювати волосяні фолікули. Пам’ятайте, втім, що якщо у вас є захворювання шкіри голови, такі як екзема або псоріаз, треба проконсультуватися з дерматологом перед використанням скрабу.

Зробіть детокс-маску для волосся своїми руками

Детокс-маска для волосся — це хороший спосіб глибоко очистити шкіру голови, не пересушуючи її. Такі маски зазвичай містять абсорбенти, які допомагають позбутися надлишку шкірного сала й залишків стайлінгових засобів. Ці інгредієнти включають, наприклад, різні косметичні глини (каолін, бентоніт, фулерова земля/мултані міті, расул), активоване вугілля, харчову соду тощо. Окрім абсорбентів, детокс-маски для волосся можуть містити рослинні олії, які живлять і зволожують шкіру голови, ефірні олії, що мають антисептичні та заспокійливі властивості, та інші натуральні інгредієнти, такі як яблучний оцет і гель алое вера.

Спробуйте масаж шкіри голови з натуральними оліями

Масаж допомагає покращити кровообіг у шкірі голови, що сприяє детоксу. Крім того, натуральні олії живлять коріння волосся, зволожують волосся, роблять його сильним і блискучим. Найкращі олії для масажу шкіри голови — кокосова, оливкова, олія жожоба та арганова. Обов’язково обирайте олію, яка відповідає вашому типу волосся.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/994