Як видалити з волосся залишки засобів для укладання

13.03.2024 09:19

Як видалити з волосся залишки засобів для укладанняЗасоби для укладання (лаки, гелі, муси, спреї тощо), кондиціонери та сухі шампуні можуть накопичуватися на волоссі, навіть якщо ви регулярно миєте голову. Вони змішуються зі шкірним салом і обтяжують волосся, роблячи його тьмяним і неохайним. Щоби повернути волоссю його здоровий вигляд і природне сяйво, треба час від часу видаляти залишки засобів для укладання. Пропонуємо чотири поради, які допоможуть вам це зробити без пересушування волосся.

Купіть шампунь для глибокого очищення

Шампуні для глибоко очищення (на пляшці може бути напис clarifying shampoo, deep cleansing shampoo, deep clean shampoo) спеціально розроблені для видалення надлишку себуму (шкірного сала) і засобів для волосся, що накопичилися на шкірі голови та волоссі. Використовуйте їх щонайменше раз на місяць, щоби волосся не виглядало жирним, тьмяним і неохайним. Майте на увазі, що шампуні глибокого для очищення також позбавляють волосся природного захисту і вологи. Використовуючи їх раз на місяць, ви не пересушите волосся, але вони не підходять для постійного використання.

Спробуйте міцелярну воду

Якщо у вас чутлива шкіра голови або дуже сухе волосся, шампуні для глибокого очищення можуть бути для вас занадто жорсткими. У такому випадку можна спробувати використовувати міцелярні засоби для волосся або просто міцелярну воду. Міцели — це крихітні групи молекул, які притягують бруд, але не позбавляють волосся або шкіру вологи. Тому міцелярні засоби набагато м’якші, ніж шампуні для глибокого очищення, хоча однаково не варто використовувати їх частіше, ніж потрібно.

Зробіть власний ополіскувач для волосся з яблучним оцтом або лимонним соком

Залишки косметичних засобів на волоссі зазвичай мають лужний рівень рН, тоді як природний рівень рН вашої шкіри та волосся злегка кислий. Ополіскування волосся яблучним оцтом або лимонним соком, розведеним у воді, допомагає видалити лупу, відновити природний рівень рН волосся і запечатати кутикулу, утримуючи вологу й надаючи волоссю здорового і блискучого вигляду. Ніколи не використовуйте нерозбавлений оцет або лимонний сік, оскільки він занадто кислий; достатньо буде додати столову ложки яблучного оцту в чашку води.

Відлущуйте шкіру голови

Шкіра голови потребує відлущування так само, як і шкіра обличчя або тіла. Відлущування видаляє ороговілі частинки шкіри, допомагає усунути лупу й покращує мікроциркуляцію, завдяки чому волосся росте швидше і випадає менше. Звичайно, важливо вибрати правильний засіб, який не буде дряпати шкіру голови й не спричинятиме сухість і свербіння.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/995